16 april 2020

Šport na vrtu, dvorišču, praznem parkirišču,...

Če imate kje v bližini (in seveda v svoji občini;)) prostorček, kjer lahko malo povadite svoje telo, izkoristite ta čas! V parkih sicer ne smemo telovadit, ampak na svojem dvorišču zaenkrat še lahko počnemo, kar želimo:). Ne vem, ali smete it na sosedovo, če vam ta seveda dovoli in ni istočasno tam, to je verjetno že sivo področje, enako kolesarjenje (mislim, da je kot rekreacija trenutno prepovedano, kot prevozno sredstvo pa na srečo dovoljeno)... Ampak nekje se bo že našel košček zemlje, da se malo razmigate in tole vse lahko počnete z malimi in velikimi:

* badminton: zanj ne rabiš veliko prostora, skoraj vsi imamo doma par loparjev in perjanico in je fajn, da se otroci (in kak odrasli) malo zletajo... Ne moreš ga igrat notri, ampak če imate nekje košček ulice, parkirišča ali dvorišče, kjer zdaj smete bit, pa je super! Za dvignit pulz in za koordinacijo.
* košarka: če imate ob hiši koš ali imate v kleti kak mali otroški koš, se lahko igrate z otroki tudi košarko (samo s svojimi, seveda! Zaenkrat;))
 
 * ristanc: lahko ga narišete s kredo ali debelimi voščenkami, če je asfalt vaš ali imate prijazne sosede, ki na otroke gledajo kot na naložbo v prihodnost;)
* akrojoga: Seveda ne morem, da ne bi omenila svoje ljube akrojoge. Super za pare, super za družine, super za mamice z otroki, še boljše za očete z mamami in otroki (ker so očetje močnejši, no;), dela na toliko nivojih, da se res splača poizkusit, bom enkrat napisala malo več...
* joga, vaje za ... karkoli vas pač boli (seveda vas kdaj kaj boli, saj ste straši, no;), vaje z utežmi, itd...: Seveda se lahko tudi čisto normalno raztegujete oz. jogirate, če vas ne moti, da vas sosedje gledajo;) Sama sem že čisto imuna na to, ker imamo poleti jame akrojoge na prostem, v parkih in se pač prej ogreješ, poleg tega kadarkoli kam gremo, če se le da, še midva malo povadiva vmes akro in navsezadnje moja rit ni nič tako strašansko posebnega, da bi me moralo strašno skrbet, če jo kdo vidi v pajkicah - še vsi so preživeli:D. In če se kdo zgraža, nima boljšega za počet in naj ima svoje veselje. In če se mi kdo smeje, naj ima svoje veselje, smeh je pol zdravja. In če komu ni všeč, naj pogleda drugam;). Ta način neverjetno dobro dela, hehe. Poskusite, zdaj vam nihče ne more rečt, da pojdite to delat v telovadnico, hihi.
 PS: mi imamo srečo, da ljudje, ki hodijo na sprehod mimo naše hiše, zelo prijazno gledajo na naše "razgibavanje" - poskusite, večina se bo pozitivno odzvala:).

Ni komentarjev: