15 november 2020

Za babice in dedke, do katerih ne moremo

1.) Trenutno ne moremo do dedija na Primorskem, kamor gremo sicer vsak mesec vsaj enkrat za vikend. 
2.) Trenutno moramo tudi vsi nosit maske skoraj povsod... In te kupljene kirurške maske so plastične in biologi nismo najbolj navdušeni nad njihovim vplivom na okolje... Še več smeti! Zato imamo rajši te iz blaga, pralne (pa tudi ne smrdijo tako in bolj luštne so za nosit, poleg tega pa še boljše delajo).
 
Če pisemce malo okrasite, bo naslovnik vedel, da se notri ne skrivajo računi:)
 
Kaj je torej edino logično? Ja, da sešijem maske in jih pošljemo dediju v enem luštnem paketku, skupaj z risbicami od tamalih! *Če bodo slikice ponazarjale vašega dedija ali babico, bo sploh vesel/a! Tudi če not ne date mask, ampak kaj drugega, kar bo babici ali dedku prišlo prav, bo ok;).

Darilce za "dida": maske in risbice, pa seveda pismo

Včasih ni treba veliko, da narediš nekomu veselje - par listov in par koščkov ostankov blaga - spodnja maska je narejena iz dedijeve stare srajce, ki ni bila več za nosit:). Tako sem vedela, da mu bo blago všeč, saj je to srajco ves čas nosil - zato je pa bila tako "znucana"! Ni treba bit bogat, ni treba bit pameten, ni treba nič, razen - no, "kam pa pridemo brez domišljija"?;) A se kdo še spomni te reklame?:) Jaz navadno reklam nisem poznala,  ker nismo imeli tv, sem pa vseeno vedela vse te reke, hehe.

Darilce v nabiralniku 



Koga boste pa vi danes osrečili?  Maske zdaj vsem prav pridejo in če rabite kakšen navodilček zanje, se oglasite, sešila sem jih že vsaj 48 in preizkusila sem kakih 10 krojev; nekaterim je najbolj všeč en, drugim drugi... Ampak nekateri so bolj univerzalni od drugih, drugi pa so bolj prilagodljivi prav na posameznikov obraz... Ampak o tem kdaj drugič;).

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Veri, hvala za tako sončen blog.
V teh čudnih časih vsi rabimo malo optimiz:ain dobre volje.
Rada te berem.

veri pravi ...

Optimizem vedno prav pride, razen ko se pripravljaš na pandemijo, takrat je fajn bit ziheraš, hehe;). No, fino, če komu ta blog polepša dan, v tem je njegov namen:). Nam trenutno ni hudega, razen delovnih noči in občasnih uporov mladeži nad šolo (ampak to ni dosti drugače, kadar so v šoli, pa morajo naredit DN, pa domače branje napisat (prebrat navadno niti ni problem, razen če je od Milana Dekleve, ker tisto je pa baje dolgčas (jim bom dala Voranca, pa bojo videli, kaj smo morali mi brat:D)), pa se naučit "butasto" pesmico, itditd...) Skratka - zelo problemi prvega sveta. Si pa ne predstavljam, kako je ljudem, kjer morata oba dopoldne delat, doma pa dva šolarja sama...