14 november 2020

Mandale iz fižolčkov

 To smo že delali, ampak ne v obliki mandal in od takrat so otroci postali že precej spretnejši... In njihove mandale so vedno lepše in tehnično vedno bolj popolne.

Mali prstki znajo že prav lepo postavit raznobarvne fižolčke v lep in uravnotežen vzorec...
In mami ima že obilico izkušenj z "blaženjem posledic" takih projektov:D - dedek Mraz nam je nekoč prinesel "pujsiko" - to je poceni zavesa za tuš, na kateri delamo vse, kar je svinjsko in ščiti našo mizo, tla ali karkokoli pač.
Bi poskusili? Izbrskajte par vrst raznobarvnega fižola ali drugih stročnic, lahko dodate še riž in koruzo, super lepo je, če je vse skupaj v lepih lesenih skodelicah (nekoč, ko so bile tržnice normalno odprte, si jih lahko kupil pri Ribnčanih). Za lepljenje toplo priporočam belo lepilo za les - Mekol v teh malih stekleničkah z ducki, saj je veliko lažje natančno dozirat kapljice. Če so otroci še manjši in bojo kot nori stiskali reveže, pa nalijte lepilo za les v zamaške in dajte not par zobotrebcev - tudi lepo dela in tako vsaj ne poplavijo cele slike z lepilom;). Saj pravim, da se z leti izkušnje naberejo;)... Tokrat so lepili na papirnate krožnike, lahko pa bi tudi na karton od škatel od kosmičev ali pa kartona iz kartona velikih kartonastih škatel, kot pred leti, recimo.

4 komentarji:

Anja pravi ...

Juhu za dobre ideje!! Danes so mekol, fižol, riž in leča ter karton okupirali jedilno mizo in otroci so ustvarjali in se sproščali. Super je bilo.
Še ponovimo ker je polno materiala ostalo. Ali pa bo mami zvečer še sama kaj nardila ����

veri pravi ...

No, super, da kdo najde dobre ideje tu:). Včasih imam občutek, ko da pišem v prazno, če ni nobenega odziva - čeprav tudi sama berem bloge, pa ne komentiram ravno vedno, ko kaj uporabim;)... Je pa res luštno brat, da komu ideja polepša dan:) Upam, da tole pisanje doseže tiste, ki ga rabijo oz. jim je namenjeno (vem, da večina ljudi preživi brez ustvarjanja s fižolčki - ampak kako???:D) In vsekakor hura za mami, ki zvečer ustvraja;) - takes one to know one;).

Anja pravi ...

Tvoj blog spremljam že vrsto let - še iz časa ko sem se nerodno spogledovala z ustvarjanjem z malčico, komentiram pa šele zdaj ko sem vesela da spet pišeš. Res je fino brat. Ideje so vedno dobrodošle, čeprav za kako rabim več časa da realiziram. Recimo škratek skrivaček je z nami že vrsto let in adventni koledar s poskusi - nad tem smo tako navdušeni da že od avgusta podmladek sprašuje kdaj bo pravi mesec. Haha

veri pravi ...

Hihi, rasteta skupaj z malčico in blogom:). Nič se ne mudi z realizacijo, veš, kak je moj pinterest?:D
Naši so ravno danes začeli iskat škratke skrivačke! Sem pa videla, da bi zdaj ljudem prav prišle ideje za adventni koledar... Samo se moram spravit, pa nekaj naredit, imam precej idej, samo ker imamo svoj tovornjaček, nosijo škratki tja not in meni ni treba delat vsako leto novega:) - kar ni slabo, samo potem ne morete tega brat:D.
Joj, to mi je pa strašno všeč, da je ideja za adventni koledar s poskusi še komu všeč! Krasnoooo!!! BOm objavila še kak luškan poskusek za navdih/idejo:).