24 november 2017

Slike iz fižolčkov, koruze in podobnega zrnja

 Vem, ideja stara kot svet, ampak mogoče se kdo ne spomni;). Pri nas so se tokrat spomnili kar tamali sami in si postregli z zrnjem ko ene kokice;)
Par nasvetov: tole ustvarjanje zna bit packasto. Če ste bolj picajzlaste narave, dajte otrokom spodaj časopis - moji mali imajo to srečo, da imamo tu dovolj prostora za "ustvarjalno mizico", ki jo je naredil dedi in ima na vrh tisti material za pult, iz katerega se da skoraj vse dol spravit, tako da mama ne teži;) - zato je pa mama hotela imet tako mizico;).
 
Drug nasvet pa je, da dajte otrokom močne kartončke za lepit te reči gor - listi in kakšni tenki kartoni se hitro zvijejo in ne zdržijo teže vseh stročnic, semen in zrnja, ker to niso tako lahke reči... 
Tretji nasvet je, da dajte otrokom lepilo Mekol (nope, ni sponzorirano, če pa bi me Mekol kdaj rad sponzoriral, pa super, haha, tega kar porabimo;), ker ni strupeno in ga uporabljajo že otroci v vrtcu, pa dobro drži in lahko je z njim delat. 

Na žalost sem pozabila slikat končane izdelke, so pa prav luškano uspeli in sta jih nesli punci v šolo (od tam pa niso več prišli nazaj v stanju za fotografije:D).

Ni komentarjev: