08 november 2020

Rezljanje buč

Vsako leto jih rezljamo. Odkar imata babi in deda svoj vrt, ki je v bistvu že prav ornk njiva, pa dobimo dovolj buč, da lahko vsak svojo izreže! In letos so bile res OGROOOOMNE!!!
Otroci zdaj že čisto čisto sami naredijo vse - narišejo, izrezljajo (ja, s pravimi noži, sem taka neodgovorna mama, ki svojim otrokom dovoli nože;) - ampak otroci niso več tako mali in so precej spretni:).
Zlatolaskina buča se baše s pomarančo in mene spominja na Šreka, temnolaskina pa je letos moderna in ozaveščena, zato nosi masko, da ne bi koga okužila (res je na koncu začela plesnet, tako da še dobro:D). Po njej so posute papirnate buče, ki jih je mali zgibal (sam se je spomnil, sam naredil, sam našel materiale, pobarval papir,... a ni fajn, ko ti ni treba nič, pa se otroci sami zamotijo? Nekoč si nisem upala upat, da bo ta dan nekoč prišel, hehe.
Mali je izrezljal užitno bučo, ki smo jo zdaj že pojedli v njokih, lazanji in kruhu (dve sta bili užitni).
Temnolaskina buča doma, kjer je lahko brez maske:). Spredaj je mini buča - darilo od zlatolaske, ampak o tem naslednjič:).
Pa najina buča? Ja, sva se zadovoljila z eno, že tako so nam zasedle cel kuhinjski otok (glej sliko nekje spodaj)... Kdo ve, kaj je tale strašna zadeva?
Strašni zobje!
 To je globokomorska riba trnkarica, ki z lučko premami druge ribe, da pridejo in jo pojejo. Lučka je iz tiste papirnate buče, to je delo tamalih, bučo je izrezljal oči, jaz sem samo narisala.
Ma,  prav dobro mu je ratalo tole izrezat! Lejte te zobe!
In vse buče skupaj s četrtino papirnatih buč, ki jih je mali naredil (zgibal je 36 malih in 24 velikih buč!)... kot vidite, res zasedejo cel otok!
Buče so nam okupirale kuhinjo...
In mali ponosni lastnik buče:)
Mali lastnik velike buče
Takole pa je izgledala ponoči - bruhahahaha!
Buča ponoči

Upam, da ste preživeli lepe praznike in da se boste lahko vrnili na delo in šolo polni energije, čeprav od doma - ampak naši mali se zelo veselijo, da bo šola od doma - če že mora bit šola, je pa že boljše, da je od doma:). Vem, da ni pri vseh tako in vem, kako je "zabavno" delat in učit otroke hkrati... Ampak hej, to je še najmanj - in zdaj bo vse lažje, ko bodo imeli vsi arnes učilnice... Se oglasim s kako idejo, kako naredit vse skupaj malo lažje, ali pa vsaj bolj zabavno (ker sem znana po tem, da znam stvari zakomplicirat;).

Ni komentarjev: