22 oktober 2020

Zaprašene igrače oz. Risanje s plastelinom / slanim testom

Pred leti je temnolaska dobila zanimivo igračko od dedka Mraza - pištolice za risanje s plastelinom oz. slanim testom (ker Play dough ni isto kot tisti naš trd plastelin za modeliranje in če boste tistega dali sem not, je zaboga ne boste spucali - naši so včasih dali navaden plastelin v veliko stiskalnico za playdough, pa je groza ga spravit ven (in če ga ne, potem ne dela več) - ne vprašat, kako vem - večkrat preizkušeno...) Mala je bila tega zelo vesela, vendar je ni takoj odprla (ni ravno tipičen otrok;).
Dolgo dolgo je tole nedotaknjeno ležalo v škatli, ker je tej moji mali veliki punčki vsega škoda in špara ko hrček (bogve po kom ima to;).... Ampak maladva sta si to strašansko želela sprobat, saj je zdaj že mali starejši kot je bila temnolaska, ko je to dobila... In zadnjič se je velika sestra udala in prinesla zadevo dol...
Kaj pa je to tako posebnega, da je treba za to na blog pisat? V bistvu ne gre za igračo samo . čeprav jim je bila všeč - ampak bolj za to, da vas spomnim na raznorazne igrače, ki se vam valjajo nekje - mogoče celo še neodprte (ker se mi malo zdi, da nismo edini;)... Da bi jih bilo pametno ali preizkusit ali pa dat komu drugemu (ali vrtcu ali šoli ali zavodu, ...)
Jutri popoldne se začnejo jesenske počitnice in čisto možno je, da bomo letos večinoma vsi doma... Zdaj je idealen čas, da daste ven vse tele zadeve in jih porabite ali daste v škatlo za doniranje - še pred trumo praznikov, ki prihaja čez slaba dva meseca, ker takrat se znajo igrače nakopičit (ali pa imamo samo mi tako radodarne dobre može in babice in dedke;). In tako lahko igrače, ki vašim otrokom niso več zanimive, za praznike dobijo otroci, ki jih morda nimajo (vprašajte v zavodih, azilih, vrtcih, ali pa če poznate kakega otroka, ki nima te sreče, da bi odraščal v izobilju) in hkrati vi naredite prostor v vašem stanovanju za darila, ki jih dobijo otroci čez praznike. Tako naredite trojno dobro:
- otrokom ni dolgčas čez počitnice in imajo nekaj novega za igrat se
- igrače so uporabljene in ne zasedajo samo dragocenega prostora
- kar ni več zanimivo, gre v darovanje in osreči druge otroke
- po praznikih boste imeli prostor postavit nove stvari nekam, ker kaj se vedno najde (ne delajte si utvar;)
 
Povedala dovolj zgodaj?;)

Ni komentarjev: