30 marec 2013

Zajček in velika noč

Od lani me čaka še ena objava za veliko noč oz. "ko pride vikolonočni zajček" in mogoče bi bilo pa fino, če bi kdaj pa kdaj vseeno kaj objavila PRED praznikom, ne pa potem, ko nikomur več nič ne pomaga, ker je že pase,  do naslednjega leta pa tako vsi vse pozabimo;). No, lani smo imeli zelo malega dojenčka, zato zajček ni prav preveč kompliciral, ker se je bal, da bi ga zbudil (recimo;). Je pa naredil tele korenčke iz bonbončkov. 

"Najtežje" oz. najbolj zamudno pri vsem skupaj je izbiranje oranžnih bonbončkov (smartiji pač pridejo v vseh barvah;). Koničaste vrečke iz celofana pa samo zvariš na varilcu folije - tista reč z uno žičko, skoz katero steče tok iz stali plastično vrečko v var - zadeva me je totalno fascinirala že, ko sem bila še taka kot sta zdaj moji mali in sem videla pri varuški - čarovnija!!! Pa takrat se še nisem spomnila, da se da na njem varit vrečke različnih oblik;) Celofan prepogneš v trikotnik in zavariš, napolniš z bonboni in zavežeš z zeleno rafijo ali kako drugo zeleno rečjo.
Takole so izgledala njuna darila, ki jih je zajček nastavil v košarice in skril (sikanjeje vedno strašno zabavno:) - se spomnim še iz otroštva, kako smo iskali košarice in enkrat nismo in nismo našli, pa je bila skrita v pralnem stroju:) Hvala, zajček, naslednja generacija zajkelj se uči:)
In darila? Tole je bilo za obe punci skupaj, ker niti nima smisla, niti nimamo prostora, da bi imela vsaka svoj komplet: krede v rolici zanje in izsekovalčki/piškotarčki za plastelin/slano testo/piškote/...
Vsaka pa je dobila svojo zapestnico z nalepkami, ki pa sta bili bolj kot ne razočaranje, saj so nalepke veselo padale dol, drukerček pa je tako trd, da je otroci sami ne morejo zapret... In se mi je zdelo prav trapasto, ker sem slišala, da je zajklja to kupila zato, da bosta dobili kaj tudi "original", ne doma-narejeno... Pa bi bila domača verzija boljša...
 Kaj pa je dobil mali? Takrat je v glavnem gledal gor, ker je samo ležal (kadar ni bil v rokah), zato je dobil mobile iz origami žerjavov in bakrene žice. Mu je bil všeč in je kasneje uspešno potrgal vse preostale ptiče dol:)
 In še velikonočni zajtrk - domač kruhek, domač smetanov hren (babi in deda pridelala:) in francoska solata (tudi večinoma bio zelenjava od babi in deda:) V bistvu za srečo ne rabimo tako dosti... Samo kakega žerjava, pravijo Kitajci:)

Želim vam lepo praznovanje, kaj bo puncama letos prinesel zajček pa izveste kmalu:)

PS: če kdo rabi idejo za okrasitev ali za darila za otročke, če imate več časa...

Ni komentarjev: