14 marec 2013

Sneeeg 2013

No, pa še zadnjič (upam) letos - sneg! Ko smo že vsi v pričakovanju pomladi, ko so pustne šeme preganjale zimo, ko so ptički že zažvrgoleli (gregorjevo), (in nič od tega še ni objavljeno:D)... nas zamede! Danes sem prišla kot sneženi mož domov (sem z biciklom:). In sem se spomnila, da z vami še nisem delila nobenega našega uživanja na snegu! Pa toliko ga je letos bilo!

No, danes je res skrajni čas, ker snega verjetno res ne bo več... Torej kaj smo počeli letošnjo zimo? Lejla je takole delala "angle" (angelčke, ampak ona reče angli).

Potem smo začele delat snežaka oz. snežakinjo (snežačko/sneženo ženo ali kako se reče sneženemu možu ženskega spola?) Punci sta od dedka Mraza dobili "kit za snežaka", v katerem je bil dolg rdeč šal, ogromen korenček, kapa in dva zavojčka iz papirnatih prtičkov: v enem je bilo oglje, v drugem pa orehi. Vse skupaj je bilo v vrečki zavezani na metlo. Torej vse za snežaka:) 

Poceni darilo, vendar je naredilo veliko veselja:) Ker je bil snežak zdaj "čisto pravi", kot iz pravljice;)

Takole je izgledala naša snežena žena, ki je postala celo tako popularna, da jo je nekaj mimoidočih želelo slikat:)

Tudi najmlajši je želel sodelovati in niti pod razno ni hotel počakat v vozičku.

Naša snežačka od blizu...

Lejla je bila sploh zadovoljna, ker je imela snežačka prsi:)

Potem smo šle hranit račke.

Nekaj suhega kruha pa vedno izgine nekam drugam...

Kaj smo še počeli to zimo (poleg že tradicionalnega sneženega moža, tale je lanski, da lahko primerjate, ali imate rajši snežene može ali žene?):
- hodili smo se sankat
- nekajkrat smo šli drsat
- barvali smo sneg z živilskimi barvami 
- kepali smo se
- delali gosenice  (kot lani) in drugo golazen
...

Pa vi?

Ni komentarjev: