26 marec 2013

Snežni škratki

Očitno bom morala objavit vse snežne objave, preden bomo dočakali pravo pomlad! Vas moram razočarat, da jih imam še kar nekaj, tako da najboljše, da čimprej začnem, da se rešimo te zime:). Tule je en predlog za vse, katerih otroci so/bojo podlegli gripi, ki razsaja in ne boste mogli ven na sneg:

Ideja ni moja, ampak popolnoma ukradene iz tegale luštnega bloga (njeni škratki so tudi precej lepši, naši so pač "družinska aktivnost", kar pomeni visenje mami na rokah in non stop teženje:D) Tudi barvale jih mi nismo, ker je naša bica najbolj navdušena nad belo:).

 Rabite das maso (ali kaj podobnega), valjar, nekaj za izrezovat (modelirko, nožek ali izsekovalček za piškote) in čipko. Zanjo bi se rada lepo lepo zahvalila eni prijazni punci, ki mi jo je poslala:) Klekljat  namreč res ne znam čisto niti malo nič!

Čipko odtisnete na zvaljano maso, obrežete po želji, zgladite robove in dodate dodatke (obraz, lase, kapuco, rokavice,...)

Za glajenje in spajanje delčkov je fino imet nekje blizu še kozarec vode...

Otrokom je lažje izsekat obliko z modelčkom za piškote.

In še rezultati: zgoraj puncina škratka, spodaj moj (ni šlo vse na eno slikico, zdaj pa nimam časa se hecat s photoshopom (ker to ni, da bi se spravila "samo to naredim", to je droga! Odpreš, pa si zapikan za par ur, kaj vse ta reč zna!!! Da ne govorim o tem, da potem komaj čakaš, da ga spet odpreš... Trda droga, res!)

Če bi možičkom naredili luknjico, pa bi jih lahko uporabili tudi kot obeske za novoletno jelkico, recimo. Če bi naredili čisto majčkene, pa bi lahko postali broška ali nalepljeni krasili prstan ali lasnico...
Tako: jutri pa dobite objavo o snežnem sladoledu, ki smo ga delale včeraj. Ali pa snežno "pohištvo", ki bojo na vrsti danes. Ne vem še, tako da ni druge, kot da jutri pogledate:D.

Ni komentarjev: