26 julij 2012

Kužkasta rojstnodnevna torta

Haha, če je bila rojstnodnevna torta??? Itak da je bila! Samo post je bil že tako in tako predolg:D
No, rojstnodnevna torta je bila tudi kužkasta, točno taka, kot si jo je mala zaželela:) Kar se tort tiče, lahko to res z vso samozavestjo trdim. In tu vem, da ne bi bila kupljena ne boljša, ne lepša zanjo;) Ker je bila taka, kot si jo je izbrala, z vsemi detajli in brez gore cukra:D

Pa še pomagala jo je delat! Presejanje moke je čista čarovnija za tele malčke! In res je tu že pol zabave:)

Pa tudi izgledala ni tako slabo (v živo malo bojlše kot na sliki, nisem glih fotograf:)

In streha je bila lahko čokoladna namesto da bi bila iz sladkorne mase - zato je bila všeč tudi očiju, ki ni ravno ljubitelj tičine;)

Znotraj je čokoladni biskvit in smetanovo-skutina krema z breskvami iz kompota (domači kompot, hvala, babi;) Zakaj kompot in ne sveže breskve? Ja, prvič takrat še ni bilo toliko breskev, drugič je pa sok od kompota super za namočit torto:)

In tole je Fifi. Naš zadnji povabljenec na zabavi:)

Fifi pridno čuva svojo uto in poskrbi, da dobi vsak otrok svoj košček, ki mu je najbolj všeč: en si je  izbral uhlje, drugi tačke, tretji smrček,... oči pa kos s streho, hehe:D)

Dober tek! Hov-hov!

4 komentarji:

N pravi ...

Fifi je pa res prisrčen kuža. je imela Ronja vse v stilu. A glava in tace so bile tudi torta ali le tičina? kako si dosegla ta lesen izgled (barva in tekstura)?
Upam da uspešno in hitro Svit okreva po poškodbi.

Maja pravi ...

Prav simpatičen kuža, zabava je morala biti res neponovljiva. :)

veri pravi ...

Glava in tace so bili pa iz tičine. Vendar so jo na moje začudenje tamali prav z veseljem pojedli!
Lesen izgled sem dosegla tako, da sem tičino maso nabrazdala z nožem in potem pobarvala s čopičem (barvo sem naredila iz kakava in vode), potem sem šla 2x čez, da je bila barva bolj neenakomerno in bolj podobno lesu. Je pa to čista improliga:).

Anonimni pravi ...

wooow, navdusena sem!!! bravo - a idejo in za izvedbo! :)

pozdravcek od metulj333