07 maj 2020

Slike iz naravnih materialov

Spet so taki lepi dnevi! In ker je pomlad v polnem teku in so otroci doma, je škoda, da bi bili cel dan za računalnikom! Moja zlatolaska ima to srečo, da ima učiteljico, ki je istega mnenja in jim je dala za nalogo nekaj, kar nam je vedno zelo všeč - ustvarjanje z naravnimi materiali - ZUNAJ! To je vedno hit, že odkar sta bili čisto mali!
 Zlatolaske seveda ni bilo treba prosit;). Narediti so morali , lahkavtoportreto je bil samo obraz ali celo telo. Ona si je seveda izbrala celo telo. Vi (oz. vaši otroci) pa lahko naredite sliko česarkoli: ribe, avta, pokrajine, babice, karkoli ima vaš otrok rad.
 V roke je dala svoji punčki regratovo lučko, ki jo piha (na sliki se ne vidi najboljše, v živo pa je prav super izgledalo, ko je natresla okoli male cvetne listke, ki ponazarjajo regratova semena, ki jih veter piha naprej). Je bila pa že čisto živčna, naj že pridem slikat (sliko morajo poslat učiteljici), ker ji je veter odpihaval tiste listke:D.
Poskusite - to je dejavnost, za katero rabite samo nekaj minut, lahko jo naredite mimogrede na sprehodu in vedno je otrokom všeč - velikim in malim;). Naredite lahko raznorazne slike iz vsega mogočega: listov (suhih oz. odpadlih ali pa zelenih - v tem primeru ne oskubite do konca ene boge rastline, vzamite malo tu, malo tam), vejic, kamenčkov, hlodov, posušene praproti, cvetov, cvetnih listkov, podov, storžev,... In slike vedno dobro izpadejo, ker pač naravni materiali lepo pašejo skup, barve lepo izgledajo ena zraven druge, kakorkoli že skombiniraš - poskusite, tu res težko zafrkneš;). Če ne drugega, bo nastala lepa abstraktna slika;). In lahko rečete, da ste naravni Picasso;).

Ni komentarjev: