21 maj 2020

Predstavitve v času šole na domu

Punci imata zelo radi predstavitve - vedno se potrudita in naredita kaj posebnega, da je bolj zanimivo, drugače in da je "kaj za prijet", kar je vednozelo dobro sprejeto pri njihovih sošolcih.
Ampak kako to naredit v času karantene? Ko se otroci vidijo samo po zoomu?
Vseeno se da... Lahko še vedno naredimo vse mogoče pripomočke in čeprav jih sošolci ne bodo mogli dotaknit, bo predstavitev vseeno vliko bolj zanimiva! Oz. kot je rekla zlatolaskina sošolka: "carska"!
Kako jim lahko pomagamo? Pripravimo vse že prejšnji večer (sploh če nas ne bo doma, ko se bo dogajalo). Računalnik naj počaka na pravi višini, da se otroka dobro vidi, vsaj enkrat prej vadita tako, da imate priklopljeno kamero, da otrok vidi, kaj bodo sošolci dobro videli in česa ne... Ne pozabite pripravit polnilca, miške in vseh listov, če bi hotel otrok pokazat kako risbo ali kaj podobnega. Ker plakata ne bo nihče videl in še obrnjeno se bo videl (črke bojo zrcalno)...
In vse pripomočke in karkoli bo otrok pokazal, postavite vnaprej lepo okoli. Poskusite najt kot v sobi, kjer vse to ne bo motilo ostalih članov, da bo ostalo lepo nedotaknjeno do "klica".
Malo treme je vedno, ampak malo je je ravno prav;)
Zlatolaska je predstavljala Kelte in naredila keltsko broško, ki jo je imela potem kar na sebi (oblečeno ima tuniko, ki sem jo naredila iz platna, ko smo imeli temo rimljanov in Emone, čez pa telovnik iz umetnega usnja, ki sem ga naredila tudi pred leti, ko smo imeli temo Indijance) - čez 7 let vse prav pride;). Zraven je harfa in ogledalo (ročaj iz Das mase, odsev pa je recikliran karton neke embalaže - zato pa vse to spravljam;)
Tale hiša je prava keltska hiša, narejena iz kartna, Das mase (za glino), palčk za ražnjiče (da držijo streho) in slame (oz. mi je nismo imeli in je dala seno; oba z malim sva kihala, če sva šla v garažo, ampak se je splačalo;).
Za konec navadno prinese kaj za pojest za cel razred, kar pač paše k temi, tokrat pa so keltske piškotke sošolci gledali samo po zoomu, pojedli smo jih pa sami - se tudi nihče ni bunil;).

Ni komentarjev: