02 februar 2015

Lovljenje rib v ledu

Moja mala zlatolaska se je navdušila nad Eskimi in s svojo diplomacijo ji je uspelo seveda okužit še ostaladva, tako kot to samo ona zna. Prisežem, da obrne malega 100x prej in boljše kot katerikoli od njegovih staršev. Tako zdaj delamo svašta eskimskega. Pa ker je ravno začetek tedna, začnimo z nečim zelo enostavnim, ok?
Ko smo se pogovarjali, da Eskimi pojejo oz. so pojedli veliko tjuljnjev, severnih jelenov in rib, ker tam zelenjava ne raste, ju je seveda zanimalo, kako so lovili ribe v ledu...  No, ko sem jima pokazala slike, jima je bilo tako všeč, da smo morali naredit še demonstracijo:)
Najprej so v led naredili luknjo s sulico, potem pa skozi luknjo lovili ribe.
Rabite v bistvu samo belo rjuho, ki predstavlja led in potem nekaj, kar bo predstavljalo ribe. Mi smo uporabili kar tisto leseno igrico, kjer z magnetnim koncem mini ribiške paličice loviš lesene ribice s kovinskim žebljičkom, ker jo pač ravno imamo:). Če je nimate, pa se lahko znajdete z ribami, izrezanimi iz papirja, na katere date pisarniške sponke in to lovite  s paličico, na katero navežete z vrvico magnetek.
 
 Enostavno, popolnoma nesvinjsko (kar so bonus pike, sploh na začetku tedna, NE?;), malima je pa kar dogajalo:) Pa sicer ni bil nihče prav zelo navdušen nad to igrico - mali še najbolj, ampak tudi ne tako zelo... Ampak če jo malo drugače zapakiraš, pa naenkrat postane straaaašno zanimiva:D.

Ni komentarjev: