06 februar 2015

Severni medved iz krogov, papirnate punčke za oblačit

Imam to veliko srečo, da moji otroci strašaaaansko radi ustvarjajo! Kar je ultra praktično, ker tako jim ni praktično nikoli dolgčas, saj si vedno najdejo kaj za počet (sploh odkar sva jim uredila njihov ustvarjalni kotiček, ampak več o tem enkrat kasneje;). Vseeno pa so zelo veseli, če jim kdaj dam kako "nalogico". Na srečo vsi radi režejo, rišejo in barvajo, tako da imam zelo proste roke pri izbiri:) In ker smo bili silom prilike (beri: bolezni) precej notri, so papirnata igranja zapolnila marsikatero urico:)
 Tukaj so delali severne medvede iz krogov (uganite, kateri je od malega:D). Na internetu se najde res čuda nalogic in ustvarjanj, na praktično katerokoli temo in kadar so otroci bolani, pridejo včasih preklemano prav! Samo sprintaš, oni pa sami izrežejo, po potrebi pobarvajo in nalepijo. Lahko pa bi seveda tudi sami narisali kroge, jih pobarvali in zlepili skupaj. Če želi kdo bolj "poučne" razloge, naj bi bile take naloge dobre za prepoznavanje likov, rezanje in lepljenje malih koščkov pa dobro za spretne prstke (fino motoriko), meni je sicer zadoščalo to, da dajo mir in so zadovoljni:D.
 Mali princ je hudo netipičen fantek in OBOŽUJE barvanje! Na to res nisem bila pripravljena! Vsi so mi razlagali, kako so fantki drugačni in da oni pa ne marajo tako ustvarjat in praktično res čisto čisto vsi (tudi tisti, katerih fantki so sicer radi ustvarjali), so rekli, da njihovi fantki sovražijo barvanje... To me ni ravno matralo, ker pobarvanke pri nas nikoli niso bile ne vem kako priljubljene, niti jih nisva kupovala, tako da mi je precej dol viselo. Potem pa zraste tale mali... in hoče barvat! Vsak dan mu moramo vse tri punce risat zadeve, ki si jih zmisli, da jih potem on barva, nikoli nima dovolj! Svašta! In ker se vsake toliko upremo in se nobeni ne da poslušat njegovega protesta, sem našla tele eskimske pobarvanke in smo bili vsi srečni:) Dokler jih ni pobarval, potem smo spet risale ribe in podobno golazen;) Sta pa celo punci nekaj pobarvali, ker je Eskimsko, je pa po definiciji fajn - sta se morali pa kar zagrebst, da jima je sploh kaj pustil:D.
No, tukaj pa barva paprinato "punčko", ki je v bistvu fantek;) - eskimček. Ko so pobarvali vsak svojega, so jih nalepili na karton (od škatle od kosmičev - oz. tokrat je bila od rjuhe, se mi zdi;). Potem so jih izrezali ven in že je zadeva nared za igranje - beri: oblačenje:). Najbolj je seveda zanimiv tisti izrez za obraz v parki;).

Ni komentarjev: