31 januar 2015

Snežena zabava

Kaj vse lahko počnemo v snegu, poleg snežakov in ostalih sneženih skulptur, seveda?
Jasno, klasika, lahko se gremo sankat (nobene novejše slike, žal; to zimo smo se sicer že šli sankat, samo je foto ostal doma, moj mobi pa je še tako neumen, da ne zna slikat:D)

 Če imate smučke, se lahko greste tudi smučat, seveda, ampak če jih imate, vam tega ni treba razlgat in takrat verjetno tudi ne iščete drugih idej za sneženo zabavo;). Ta objava pa je namenjana tistim, ki bi radi uživali v snegu kljub temu, da ne smučajo iz kateregakoli razloga (navadno finančnega:D), saj se mi zdi, da nas je kar nekaj;) Torej, kaj še?

Lahko hodimo po stopinjah  ali se skrivamo in iščemo po stopinjah, kje je "pobegli" otrok:
 
 Ta igrica je fajn, ker ne rabiš veliko snega, da se jo lahko greš, mora bit pa sneg še nepogažen.

Lahko naredite iglu - lani ga je oči izdolbel v kopi nakidanega snega (za to ga mora zapast kar precej, tako kot danes pri nas, recimo;):
 No, lani ga punci nista kaj prida šmirglali, ampak nekaj mi pravi, da bo letos čisto drugače, saj že nekaj časa sanjata o tem, da ga bomo delali (svoje so naredili zlatolaskini eskimi). Na youtubu imate en star dokumentarec o eskimih, kjer očka zgradi iglu - rabijo manj kot 1 uro, da ga naredijo -noro!

No, končno ena skoraj letošnja (iz te zime) - lahko delate "angle" (strokovno "angelčke", ampak naši rečejo angle;). Uležeš se v sneg in mahaš z rokami. Ko vstaneš, ostane odtis angelčka:
 Če ste bolj umetniško navdahnjeni ali vam ne prija čista belina snega, ga lahko pobarvate (z jedilnimi barvam, da ne zastrupite vsega živega pod snegom, ok?;)
 
Moja zlatolaska komaj čaka, da spet naredimo sneženi sladoled (vendar glede na njeno trenutno stanje bo še malo počakala;) (sneg mora bit seveda deviški in od nekod, kjer veste, da ga ni še nihče tikal, dovolj visoko, da ga ne more nihče polulat itd...;)
 Če vam ni za sneg in bi rajši notri ostali, pa naredite snežne škratke/eskime iz tikinega sveta:
 Idej je še ogromno, poskusov je ogromno, ampak naj počakajo za naslednjo objavo s svežimi slikami:). Saj bo dovolj za tačas, ne?;)

Ni komentarjev: