30 januar 2015

Oda snežakom in drugim sneženim kipom

Zaradi višje sile, boste morali gledat stare slike, da vas zvabim na sneg... Zelooo rada bi jih peljala na sneg, (ker je deviški sneg nekaj čarobnega celo za take zmrzljive poletjeljubce kot sem jaz) in vam pokazala najnovejšega sneženega karkolija, pa žal... boste morali kak dan ali dva ali tri ali kaj jaz vem, kako dolgo bo to trajalo... počakat... Moj otrok, ki se NAJBOLJ veseli snega od vseh treh in ga čaka že celo zimo, je bolan(a) (norice)! A ni to grozno, da zboliš ravno, ko se zabava začne? In to še na zimovanju (smučanju - očitno nam res ni usojeno, že lani temnolaska, isto 1. dan)... Zato se prosim zabavajte na snegu še za nas, ok?;)
Predpredpredpredpredlani smo prvič naredili družinskega snežaka (nimam slike, boste morali verjet na besedo;) Predpredpredpredlani spet:
in smo se odločili, da bomo to tradicijo kar nadaljevali, saj smo se imeli vsi 4je (in potem 5) prav fajn. Zato smo naredili vsako leto vsaj še enega (včasih je bilo treba prav pohitet, da si dobil sneg in zdrave otroke hkrati:D):
Vendar pa navadni sneženi možje niso vse, kar lahko naredimo iz snega - če ne verjamete, se zapeljite kdaj na Koroško in poglejte snežene umetnine, ki jih delajo ljudje iz snega, vode in šibja! Se splača pogledat! No, družina z malimi otroki seveda nima tako ambicioznih ciljev kot je grad s spečim Kraljem Matjažem in Alenčico, so pa lahko zato snežene kreature prav srčkane.
Naredimo lahko gosenico:

Ali pa mizico in stolčka:
 Lahko naredimo tudi čajnik in skodelici na mizici, ali pa recimo potičko:
*Če pa je premraz, pa si za vsak primer s seboj vzamemo prave skodelice in termovko vročega čaja, ta v takem vremenu vedno paše! In kak prigrizek, če imate male otročiče, ker nam je manj mraz, če nismo lačni:)

Ni komentarjev: