26 november 2012

Škratovska zabava

Slikice iz Lejline škratovske zabave ste sicer že videli, vendar sem ugotovila, da se na njih ne vidi čisto nič, niti ni bilo govora o škratovski hrani, zato je tu še nekaj dodatnih fotk na to temo:) Tole že poznate - okrasitev sobe sem komentirala že v tisti objavi.

Zdaj pa se ozrimo po sobi: tole je previjalna mizica, ki je takrat čakala bolj ali manj pripravljena na novega člana in da se ne bi vse posvinjalo na zabavi, sem jo prekrila s prtom in nanj položila iz rdečih papirnatih prtičkov izrezane mušnice in nekaj doma spletenih ovčk, pa seveda škratovsko vabilo:) Tehniko prekrivanja vsega, kar naj se ne bi raznosilo, priporočam pri vseh otroških zabavah;)
Poglejmo si malo pobližje še mizico: 

In kaj je na njej: škratki v raznoraznih mogočih izvedbah, tale je recimo iz storžkov, te sem naredila pred novim letom, za vsakega člana enega, barva po želji:). Če so vam všeč in bi jih radi naredili, pa se jih ne spomnite, sem že pisala o njih tukaj. Kape, rokavice in čeveljčke lahko naredite iz filca, blaga ali usnja.

No, tegale zelenega škratka so pa sfilcale palčice od dedka Mraza, ki ga je prinesel (igra pa na piščalko iz veje)

Tole sta dva škratka iz Fimo mase:

Za vsako eden, v barvah po želji, seveda:)

Takole lahko nobel oblečete stol, da izgleda malo podoben rdeči gobi:) Sem imela sicer lepe namene naredit prave gobe-stole, pa ni zneslo. Mogoče letos, glede na to, da jo škratki in mušnice še kar držijo:)

Njena ljuba muca:
 In kako so nas mali gostje našli?  Iz lepenke in časopisnega papirja smo naredile takele kažipote v obliki mušnice (če se slučajno ne ugane;)

Tehnika je enostavno kaširanje, pritrdili pa smo jih z dvostranskim lepilnim trakom na naša vhodna vrata oz. jih zataknili za vrvi, kjer nismo smeli lepit:) Priporočam kažipote za vsako zabavo, ker ljudem resnično olajšajo iskanje pravega bloka oz. lokacije:)

In po iskanju vseh mušnic smo končno prišli na toplo, ravno pravi čas za škratovsko kosilo:)

Zgoraj so ajdovi štruklji z orehi, ker (v živo) izgledajo podobno kot štori oz. deli debla s tistimi letnicami (škratki pač živijo v štorih, to valjda veste;)). In škratki radi jejo gozdne sadeže, zato smo zraven postregli borovničevo marmelado (domača od babi:)

Skladno s temo smo spekle borovničeve mafine

in mini kruhke,

ki so jih mali škratki jedli skupaj z mušnicami iz mini mocarlic, polovic češnjevih paradižnikov in majoneze za pike. Mušnice so poganjale iz "podrasti" iz zeliščnega namaza. 

To je to, recimo da je zadovoljivo za eno rizično nosečnico v zadnjih zdihljajih pred porodom, haha:D. Letos bodo verjetno spet škratki, tako da ostanite priklopljeni:). Za vse škratoslovce pa prihaja še ena naša tema - škratki, kjer bomo delale svega i svačega v zvezi s temi malimi pravljičnimi bitejci:).

1 komentar:

Maja pravi ...

Uf, čudovita zabava! Škratki pa en bolj prikupen kot drugi. :)