31 marec 2021

Japonska kuhinja

Ko pomislimo na japonsko hrano, pomislimo na suši. Vsaj pri nas, ki nismo tako zelo razgledani, da bi poznali vse tiste njihove surove specialitete:D. Vemo, da jejo tudi surove ribe in da jejo riž, ki so ga pobrali od Kitajcev, pa da imajo radi vse mogoče morske zadeve. Pa seveda poznam soba nudle - to so špageti iz ajde in še kaj bi se našlo. Ampak nisem specialist za japonsko kuhinjo, umami ni moj okus, sladkor je moj okus:D. Sadje, sveža zelenjava, sladkarije... Ne pa ribe in mrzel riž:D. Ampak hej, en teden lahko jem tudi samo tako hrano, če bi bilo treba. Pa suši dejansko ni slab.
Poskusili smo tudi njihovo "teryaki" omako, vendar nam ni bila preveč všeč - v nasprostju s sojino omako, ki jo obožujemo. No, poskusit se splača, ne?

Tole so sušiji, ki so jih otroci naredili sami - midva se nisva taknila, oči jih je samo razrezal, jaz sem skuhala riž, to je bilo pa to). A ni fajn, ko otroci odraščajo in postajajo vse bolj uporabni v kuhinji in sicer?:) * Za vse, ki imate malčke - obljubim, da odrastejo, čeprav se vam trenutno zdi, da se to ne bo NIKOLI zgodilo;). Been there, done that;).
In seveda naš ljubi bento - okrašeno kosilo, ki ga je imel mali danes za kosilo - s pravimi onigiriji - to so te trikotne kuglice riža z eno progo nori alge čez... Tukaj  in tukaj je še nekaj drugih okrašenih kosil, ki jih lahko scimpra ena mamica z malimi otroki...

2 komentarja:

Anja pravi ...

OOO Japonska hrana
A lahko pridem s kolesom mimo vas in tudi jaz dobim bento? Prispevam surovine samo da mi to nekdo tako lično pripravi!

veri pravi ...

Anja, vabljena, en suši pa res ni problem zrolat, to znamo, hehe, kakšne druge zadeve še nismo probali rolat, ampak suši bi šlo:).