29 marec 2021

Male sreče

Ker obstaja precej dobra možnost, da ste zaspani in zmatrani, saj se je ravno premaknila ura - in to nazaj! - pride mogoče komu prav ena objava, kako se dvignit, kadar nisi ravno poln energije in veselja...
Trenutno se svet precej majavo postavlja na noge in vsi se bojimo, kdaj bo spet klecnil in ali se bo spet sesedel... Seveda ne vemo, kaj nam prinaša prihodnost (kot da sicer pa vemo, to je samo iluzija) in včasih te lahko to spravi v neko zakrčeno stanje, ki ni niti fajn, niti preveč produktivno. Kaj je rešitev?
Rešitev so male sreče - iskanje malih lepih trenutkov, dogodkov, slik, občutkov... Ko greste s psom na sprehod ali kar tako v naravo, ko greste na kosilo v službi ali ko greste iz službe domov... Vedno se najde kakšna mala lepotica kje... Ni treba, da so to rože! Nekaj, kar vam je všeč, karkoli, lahko so zloščena lita platišča (poznam ljudi, ki jih to spravi v dobro voljo:)). Nasmeh mimoidoče babice, otroški vrišč ob igrišču, karkoli! Lončnice, drevesa, lepe hiše, karkoli!
Včasih potem te male lepote najdejo pot na papir... recimo v narčtovalček - kjer te lahko vsak dan spominjajo na to, da je življenje lepo:)
Včasih ostanejo ovekovečene na fotografiji, ki jo lahko pogledaš, kadar se ti zdi dan preveč siv...
In včasih ostanejo samo v mislih/srčkih.
Včasih jih delimo z drugimi - fizično, ker so zraven ali prek slikice, če niso...
in včasih je treba pogledat samo skozi okno delovne sobe... Lahko vidiš hiše, ja. Lahko pa se kaj naučimo tudi od tehnologije - ta ne vidi hiš, vidi samo lepe oblake... Brez filtrov, brez urejanja, samo pogled je včasih dovolj:)
Koliko malih sreč bo/ste našli danes?

Ni komentarjev: