08 marec 2021

Knackerbrot - švedski rženi hrustljavi kruhki

 Kot obljubljeno: še švedski kruhi. Švedi so znani po rženem kruhu, od tistega čisto zbitega, temnega in mokrega, ki ga lahko kupiš v trgovini, narezanega in pakiranega v plastiko... pa do takih čisto posebnih, ravno tako rženih, amapk suhih in hrustljavih, ki jih ne moreš kupit pri nas nikjer.

 Zato smo seveda oboje naredili: tole je knackerbrot - švedski kruhki, ki hrustajo - čisto rženi, suhi in ploščati, z luknjo v sredi, da so jih lahko obešali na kole na svojih raftih (verjamem, da bi se sicer hitro zmočili, to pa ni ravno zaželjeno pri kruhu).
Zamesiš čisto rženo testo, zvaljaš kroge, jim izrežeš kroge na sredini, prešpikaš z vilicami...
in spečeš...  Hrustaljvo in njami... pa na zalogo lahko narediš - v principu - če ti ne požrejo vsega že takoj... kar se pri nas vedno zgodi:D.

Ni komentarjev: