17 december 2012

Pinjata - pasja utica

Ker je povpraševanje po tehle pinjatah kar konstantno, je tu še en navodilček / navodilko (tutorial - ne poznam slovenske besede, če kdo ve, se priporočam). Kako se naredi okroglo, ovalno,... pinjato, sem vam že pokazala tukaj, zdaj pa je na vrsti drugačna:
To pinjato ste že videli na Ronjinem pasjem rojstnem dnevu, oz. sem ugotovila,d a sem pozabila dat slike akcije gor - tako da je samo v objavi o pripravah. No, takole pa smo jo pa naredile:

Ker je ta pinjata oglata, nismo potrebovali balonov in smo za osnovo vzele karton, ki smo ga zlepile v obliko pasje hiške. Na vrh smo pustile odprtino za filanje sladkarij in igračk (slika zgoraj), potem pa čez vrh poveznile in nalepile streho (slika spodaj) - pametno je najprej poizkusit, ali bo streha lepo stala, ker je lažje delat popravke zdaj kot potem, ko je pinjata že polna, zato test (pa še po murphyju v tem primeru ne bo nič za popravit, v nasprotnem bi pa bilo;):

Poetm sta jo punci napolnili s sladkarijami in drobnarijami:

To je vedno najljubši del izdelave pinjate:)

Potem pa smo nalepile gor še streho in vse skup pobarvale. Izi pizi:) Če imate bolj čudne oglate oblike, potem pač vse dele izrežite iz kartona in jih zlepite skup s papirnim lepilnim trakom (boljše drži, pa še barvat se ga da, kar se navadnega selotejpa ne da). Me smo za spodnji del vzele škatlo, ki smo jo preobrazile v hiško - zgornji del sem zarezala in upognila, stranska dela pa odrezala v konico.

Tako, zdaj znate naredit čisto kakršnekoli pinjate: okrogle in ovalne z baloni, oglate s kartonom, lahko ap oboje skombinirate in dobite čisto odbite ideje:). Če rabi vaš izdelek roke ali noge, lahko vzamete palice ali žice za ogrodje in jih kaširate (oblepite s časopisnim papirjem) ali pa pa tudi ne - po želji.
In še gotov izdelek:

Veselo praznovanje! Po vseh teh pinjata razmišljam, da bi naredile eno še za novo leto:) Čeprav ima kmalu tamala rd, tako da verjetno nima smisla... Ali pač:D.
Lepo praznujte, karkoli boste že praznovali, ko boste tole razbijali:)

Ni komentarjev: