02 november 2011

Kostko in Matej

Kaj smo počeli za noč čarovnic? No, seveda smo izrezovali bučo, ki jo lahko vidite zadaj, ampak to še ni vse: malidve sta si zaželili vsaka svojega okostnjačka in sta ga seveda tudi dobili.
Za enega okostnjaka rabite en par belih nogavic (lahko so stare, je pa fajn, da so še kolikortoliko bele;). Ena od para je lahko strgana, druga naj bo po možnosti cela, da je ne bo treba krpat), pa nekaj gumbov - 2 ali 3, odvisno od dizajna, belo nit in šivanko, pa še črno prejico in eno daljšo šivanko za oblikovanje.
In potem iz ene nogavice iz spodnjega dela naredite glavo s trupom in polovico nog, iz zgornjega dela druge nogavice pa drug del nog. Iz spodnejga dela druge nogavice pa vse 4 dele za roke - tudi če zamešate, kaj je od kod, ne bo krize (preverjeno na enem od teh dveh;). Podrobnejšo skico najdete tu.
Ja, vem, da je čuden - ampak MORA bit čuden! Narejen je za noč čarovnic, ljudje!:) Poleg tega je okostnjak - koliko luškanih okostnjakov ste pa že videli?;) Najljubši samček sicer pravi, da sta luškana, ampak on ima precej South-parkovski humor;).
Je pa super upogljiv, za razliko od ostalih okostnjakov in otrokom neverjetno všeč.
Lejlin je kostko. Ronja se ni mogla odločit, kako mu bo dala ime - najprej mu je mislila dat ime Potemimoš (ne me vprašat - nimam pojma...), potem se je odločila, da to ni dovolj lepo ime in da bo Pu (ok, to vsaj vem, od kod), no nazadnje pa je Matej (tudi nimam pojma, kaj jo je napeljalo na to;).
Tako, če rabite torej kak razlog za obdarovanje svojih otrok ali za to, da se znebite starih belih nogavic, ki so že par desetletij iz mode (to še jaz vem;), tu ga imate, hehe.

1 komentar:

Marija Jakopin pravi ...

Jaz vem odkod ji Matej: naš mali junak je namreč Matej in Ronja si je to valda zapomnila. Je pa Matej rahlo užaljen, ker se njemu sploh ne zdi, da je tako zelo suh kot ta (kot rečemo pri nas) kokostnjak.