torek, 14. februar 2017

Srčkasti ravioli

Lani za valentinovo nisem nič objavila, kar pa še ne pomeni, da nismo nič delali:) Pri nas doma gre ljubeze skozi želodec - in to pri vseh - tudi pri otrocih:). In VSI obožujemo domačo pašto (oz. domače testenine;). Zakaj ne bi torej naredili srčkastih raviolov? Z rdečo paradižnikovo omakico, ki jo tudi vsi obožujemo?
Nobenega pametnega razloga, ne? No, vidite;). Srčkastih raviolov ni nič težje naredit od navadnih: zamesiš testo (ali pa to prepustiš multipraktiku ali tahudemu mikserju: cca 100 g moke na vsako jajce, lahko pa naredite vegansko varianto brez jajc, samo z vodo) in med tem, ko testo počiva, narediš nadev po želji (dobra je recimo špinača s skuto/ricotto). Nato zvaljaš plahte testa na debelino nekje na 5-6. stopnji na testeninarju (za bolj navdušene uporabnike priporočam Ampio ali Imperio ali Atlas, ampak to dvoje je tako ista firma).
 Potem nadevaš male kupčke nadeva na eno plahto (na sliki zgoraj) in jo pokriješ z drugo plahto. Dobro zatesniš robove tako da gre ves zrak ven, kot to dela zlatolaska spodaj...

In izrežeš s srčkastim piškotarčkom (izsekovalcem za piškote, ampak to se tako neumno sliši!), kot dela zlatolaska na sliki zgoraj. Lahko naredite različno velike srčke! priporočam, da imate vsaj enako število piškotarčkov kot otrok, sicer boste morali pazit na vrstni red - vsak enkrat in potem spet od začetka... Ja, učenje s poskusom IN napako:D. Zdaj že vem vsak dobi svojo plahto testa, na katero nakapljam kupčke in vsak svoj piškotarček in potem je mir:). Tekoči trak je še malo zahtevna operacija in gre samo, če ima vsak najrajši točno tisti del, ki ga dela (in da ga tudi zna delat - kar se pa ne poklopi vedno:D)...
Če pa bi se kdo rad še posladkal, se lahko s čokoladnimi srčki, to je naša obvezna valentinovska sladica, ali pa s srčkasto rdečo malinovo torto, ali pa če kdo rabi samo malo idejico za originalno darilce, lahko napiše ljubezensko pisemce ali pa  naredi srčke srečke...
Lepo praznujte, če praznujete ali se imejte, če ne:)

Ni komentarjev: