07 februar 2017

Igrišče princese Diane v Londonu

To enostavno morate videt! Vem, zakaj bi gledali neka druga igrišča, nekje daleč, če imamo svojih dovolj, saj so v Sloveniji (ok, vsaj v Ljubljani) na vsakem koraku itd., itd... in če itak ne nameravate it tja prav v kratkem, verjetno celo ne dokler bojo vaš podmladek še zanimala igrišča? 
  
Ma, zato, ker je to igrišče res nekaj posebnega! In se splača pogledat, kaj vse si ljudje izmislijo, kaj vse naredijo in kako noro dobro naredijo, že čisto tako, da vidiš, kako lep je lahko svet:). In imaš tisti topel občutek, ko vidiš, kako se je nekdo potrudil za otroke... In mogoče se najde kak podjeten oči (ali tesarsko-navdušena mami), ki bi kaj takega (mogoče v malenkost manjšem merilu;) naredila svojim otrokom na lastnem dvorišču:). Ali pa mogoče kdaj zaide na ta blog kak krajinski arhitekt, ki dobi luštno idejo za otroško igrišče, nikoli ne veš - dobre ideje se splača deliti:)...
In če ne drugega - lepe stvari je luštno gledat:). Pa seveda če ste kdaj v Londonu z otroki, le zavijte tja (brez otrok smete na to igrišče samo pol ure zgodaj dopoldne (mislim da okoli 9:30):D, kar mi je sploh všeč, hehe, ker je res namenjeno otrokom:).
Kaj vse torej imajo tu, da nas je takooo navdušilo, da smo šli tja kar 2x v 3 dneh?
 
Uf, imajo svašta! Oz. vse mogoče za vse slavistke;). Imajo tisto prekrasno gusarsko ladjo v naravni velikosti na peščenem igrišču, ki je ves čas polna in kjer je največ otrok in kjer so tudi najini prebili veliko večino časa (kar je bilo sploh super, ker sva se midva lahko usedla in uživala:)
Vse okoli barke je bilo v stilu: tu je bil krokodil iz kamenja
pa iz ogromnega kamna izdolbena školjka, kamor se je usedla naša mala morska deklica

Imajo pa tudi poseben kotiček med zelenjem z velikanskimi glasbili, ki ne samo da čisto res delujejo, ampak so celo uglašena!!! Če bere to kdo, ki ima namen kaj takega naredit - to, da je zadeva uglašena, je čisto drugače! Izkušnja je tako prav čarobna tudi za starše, ne samo za otroke, ki bi uživali tudi v navadnem hrupu;)
Potem je tu Indijanska vasica s totemi,...
vigvami...

iz katere vodi lep obok iz ovijalk na drugo stran, do igrišča za malčke:
kjer vidite krokodila, ki so mu morali vsi mali dat glavo v usta:D

manjše tobogane in še kup drugih luštnih igral
Pa hišice na količkih

in gugalnica žaba...
Vmes so posejane še raznorazne živali, recimo gigantske lesene ovce

In za nameček so v tem parku celo udomačene veverice, ki ti pridejo jest iz roke!
 
Ne verjamete? Poglejte sami:) Nam je dala bica s seboj zlatolaskine najljubše kekse (medene palčke), ki so polni oreškov in je ena zvedava veverička takoj prišla pogledat... in jedla in jedla:) Na srečo smo imeli s seboj tudi oreške (ker so najini otroci pregovorno ves čas lačni in so oreški super praktični za potešit male lakote, zato jih skoraj vedno nosim s seboj, če se oddaljimo od doma več kot 1 km:).
In pred vhodom na igrišče stoji ne vem koliko sto let star hrast oz. njegovo deblo, iz katerega je pred žnj leti nek izredno nadarjeni rezbar izrezljal kopico škratov, ki se držijo debla in kukajo/visijo iz razpok... Zadevo so potem restavrirali in postavili v kletko, da lahko zdaj vsi mimoidoči občudujemo to lepoto!
Uživajte vsi, ki greste v London!

Ni komentarjev: