09 februar 2017

Londonski prirodoslovni muzej

Zadnji dan smo si vzeli za muzeje, ker je ves čas kazalo, da bo to deževen dan, čeprav na koncu sploh ni bil (kot rečeno, je bilo ves čas prekrasno sonce:).
Končno smo se slikali ob slavni telefonski govorilnici (oz. celo dveh, ki smo ju imeli vsak dan tik pred nosom - beri: hotelom), da smo imeli referenco za ustvarjanje kasneje doma (pride v eni od naslednjih objav)
Potem smo zavili v impresivno stavbo prirodoslovnega muzeja:
kjer imajo maketo sinjega kita v naravni velikosti!!! Pa kup ork zraven! Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so bila to nebesa za najinega malega:)...
Imajo tudi posebno sobico za otroke, kjer se vse sme prijet:). Vse je "hands-on" sistem in večina stvari je na pladenjčkih, ki si jih odneseš k mizi in raziskuješ...
Tam lahko na primer z voščenko preneseš strukturo kačje kože na papir (podrgneš po papirju, pod katerega položiš kačjo kožo - imajo eno ogromno, cca 2 m dolgo!)
Malčki lahko iščejo, v katero obliko paše katera školjka...
Imajo pa tudi čiiiiisto tapravo žago ribe žagarice!!! Nebesa za mojega malega, ki si je želel bit (in bil) žagarica lani za pusta!
 
In če se kdo še sprašuje, ali otroci res kaj odnesejo od muzejev, sploh taki bolj mini... vam lahko zagotovim, da (vsaj moji) ja! Punci še zdaj vsake toliko govorita o ogroženosti nosorogov, ker je bila tam fajn predstavitev o tem (interaktivna, da si dvigoval neke pokrovčke in so spodaj odgovori, itd)... In mali se spomni verjetno še vseh rib, ki smo jih videli tam (vsekakor večih kot dva šolana biologa:D).
 Lepo se imejte v Londonu! Ali pa v prirodoslovnem muzeju tukaj, ki je tudi krasen:) Ali pa doma ob gledanju slikic hudih živali...

Ni komentarjev: