05 junij 2015

Venček iz marjetic

Vem, prastara ideja in vsi smo to delali, nič posebnega itd. Ampak vsi smo se enkrat morali naučit... In včasih pozabimo na najbolj enostavne malenkosti, ki pa naredijo veliko veselja tistim, ki jih še ne poznajo. Se spomnim, ko sem pred leti prvič pokazala puncama, kako se naredi venček iz marjetic... Čisto očarani niti približno ne opiše navdušenja:).
 Če se slučajno najde kakšna mami, ki je že pozabila, kako se dela tele venčke, naj vam malo osvežim spomin: najprej z nohtom (ali nožkom, če ga imate pri roki) naredite vzdolžno luknjico skozi steblo marjetice (pazite, da ostane del za uknjico dovolj velik, da se ne bo steblo razklalo do konca).
 Potem skozi luknjico potegneš drugo marjetico in nadaljuješ, pri tem pa pridno pomerjaš, kako dolgo verižico/venček potrebuješ. Na koncu skozi zadnjo luknjico potegneš cvetek prve marjetke in imašsklenjen venček:)
Seveda je to samo en način povezovanja cvetlic, je pa enostaven in luškan in se nekajletni otroci hitro naučijo in vam dajo mir naslednje pomladi:)
Uživajte tole toplo (ok, vročo) pomlad!

Ni komentarjev: