29 junij 2015

Ana Desetnica

 

Poleti je Ljubljana čarobna! Ves čas se nekaj dogaja! Ena bolj odmevnih je Ana Desetnica. Te slike so sicer izpred let, ampak upam, da nam bo tudi letosuspelo ujet nekaj zanimivosti:) Tole sem enkrat že objavila, vendar so se takrat slike nekam skrile, zato še enkrat - pa da vas povabim na Desetnico, ki je zdaj že v več krajih - v Lj. bo od 1. do 4.7.

Takole smo delali čarobna pokrivala...

Prva faza - pomerjanje klobuka ali je velikost prava.
Ena od variant. Komediant jih je pokazal vsaj 6, mogoče še več, vendar nas je prosil, da takrat vmes ne slikamo. Prav zabavna ulična aktivnost, sem vesela, da smo jo ujele!
Tale kapica je škratovska - itak, menda niste mislili, da ne bosta izbrali škratovske variante?:D Mimogrede, če koga zanima, kam se je zagledala Ronja- po Ljubljanici so veslali kanuisti:

V Ljubljani lahko poleti vidite tudi Emonca ali Urško in Povodnega moža na hoduljah:

In ko smo se vračali domov, se je mali škratek skril takole med zeleno rastje... V živo je izgledalo veliko boljše, vendar tale fotkič brez možnosti samosvojega fokusiranja (samo autofocus) ne ujame vedno čarobnosti trenutka... Bo boljše - nekoč... če boste ostali do takrat z mano;).

In še ena možnost čarobnega pokrivala - lončnica - rožica:

Uživajte in poizkušajte naredit svoja pokrivala iz kosa rjavega papirja - poceni, zabavno in otroci so navdušeni - tistega zmečkanega papirja se zlepa ne boste znebili;). (Upam, da bosta na morju pozabili nanj in bo lahko vmes čudežno izginil:D).
Poletni pozdravček!

Ni komentarjev: