24 junij 2013

Sprehod po Ljubljani

Kmalu se začne Ana Desetnica in še kup drugih festivalov in uličnega dogajanja, tako da je čas, da vas povabim malo v prestolnico:) Tudi kadar se nič kaj dosti ne dogaja, zna biti prav zabavno, če imaš male ob sebi;) Splezajo v suho fontano ali se nastavijo kapljicam, kadar je v njej voda.

Oni vidijo svet drugače in recimo slikanje kot povodni mož in Urška, je zanje lahko doživetje, ki se ga veselijo vnaprej vsakič, ko greste mimo table in nimate s seboj fotoaparata ali še enega para rok, ki bodo otroka držale v zraku medtem, ko jih boste slikali.

Zato prijazen nasvet: če greste kam, si vzamite malo rezerve - za raznorazne postojanke, ki bodo otrokom tako všeč:) Kaj pa bi si lahko pogledali v Ljubljani:
- Ljubljanski festival je že v polnem teku, dogajanja pa je preveč, da bi vse pisala sem - poglejte tukaj
- od 26. do 28. junija si lahko pogledate razne klovnovske nastope; sama sicer nisem strašna ljubiteljica klovnov (se jih pa ne bojim - do pred kratkim nisem vedela, da resnično obstaja strah pred klovni, tako kot pred pajki - no, saj ti niso nič bolj strašni:D)
- na Ljubljanskem gradu se je ravnokar odprla razstava fotografij Arneta Hodaliča "Njegovih 25 let Indije", odprta do 1. septembra
- na Krakovskem nasipu so vedno na ogled kakšne zanimive fotografije, pred kratkim so bile prekrasne mikroskopske slike diatomej, zdaj so mislim da Ljubljanske strehe, vsekakor lahko mimogrede pofirbcate;)
- julija (3.-7.) pride spet na obisk Ana Desetnica, to se res splača prit pogledat, sicer pa ni samo v Ljubljani:)
- od srede julija do srede avgusta lahko uživate v kinu pod zvezdami na ljubljanskem gradu

Pa še nekaj bolj otroško obarvanih zabavnosti:
- na ulicah Sezam spet pripravlja program za otroke
- julija si lahko ogledate Urško in njenega Povodnega moža na hoduljah, kasneje pa vsak četrtek Emonca na hoduljah v Stari Ljubljani.
- če imate otroka, starega med 7 in 12 let, se lahko pridruži Poletavcem v Mestni knjižnici Lj. - sicer pa lahko berete po pol ure na dan, tudi če ste starejši od 12 let:D
- poleti se res splača iti tudi v ZOO, ki sem ga tu že večkrat hvalila - zdaj imajo prenovljeno tudi drugo igrišče, obe z res zanimivimi lesenimi igrali in še v zemljo vkopane ogromne trampoline (prosim sezujte se, preden greste gor - marsikdo spregleda znak)
- če si želite samo malo miru in zelene idile, pa zavijte v še vedno brezplačen Botanični vrt, mogoče si prej sposodite še knjigo Pravljične poti Slovenije in preberete zgodbo o Napoleonovi lipi - v senci prav tega krasnega starega drevesa - ne morem verjet, da nisem objavila še nobene objave o Botaničnem vrtu - pa že 3 imam napisane:D
- poleti lahko pripeljete otroke na pravljične ure v labirint Umetnosti 
- nekaj bo spet organiziral Škuc (punci sta bili jeseni in pozimi navdušeni)
- če ste zamudili Srednjeveški sejem, ste spet vabljeni 21.7., 18.8 ali 22.9.

Nekaj idej pa lahko najdete tudi na lanskem seznamu. Upam, da je komu pomagal seznamček dogodkov, izbran in neorganiziran po trenutnem razpoloženju in zmedeni logiki raztresene mamice:D.

Ni komentarjev: