22 junij 2013

Kokice - uradno kokoške


Na kmetiji je lepo, ijaijao! (če travice še ne cveto, ijaijao:D  dodatek z alergijke)
Kako fino je, če imata babi in deda vikend nekje bogu iza nogu, a? Tam, kjer je vse še tako čisto, da lahko otroci jejo trobentice brez skrbi, da bi jih mama ustavila: "Joj, pa ne tu, ko je cesta čist zraven, vidiš, da grejo vsi izpuhi direkt gor!  Joj, pa tu je pa ravno sosedov kuža prej lulal... Ne, ne, tam pa sploh ne, tam pa ni samo lulal!" :D
Sem jima obljubljala ves čas, da bosta tukaj pa lahko jedli  in nabirali trobentice po mili volji! In sta jih nabrali še za domov za solato:)




Ampak to še ni vse! Deda goji tukaj še kure! In punci vedno, kadar smo tam, pobereta jajčka:) Najprej sva mislila, da jih babi in deda prej par dni šparata, da so vsa gnezda polna, vendar sta nam povedala, da ni tako, da so kar kokoške tako pridne in lepo nesejo jajca:)











In tudi to še ni vse! Te kure so tako zaupljive, da se pustijo božat!!!
Kaj češ lepšega? Ste vedeli, kako zelo mehko perje imajo kure? Kdaj ste nazadnje uspeli kakšno pobožat? Najdite kak kraj, kjer se to da, če pač nimate te sreče, da bi živeli bizu prijaznih kokošk... Ker je res luštno:)













Kure so vseeno malo skeptično gledale, ko se je mali zakadil mednje, zato mu je pomagal deda:)












In še najlepši temnolaski, da je prijela svojo kokico:)


















Uh, je težka, mami!
















Počasi so poštudirale, da jim tudi najmanjši nič noče in se pustile lepo božat:)















Potem pa je tako našel novo zanimivost... Štor oz. tnalo! Gor je mrgolelo malih zanimivih bitjec (mami in oči sta se strinjala in poizkušala določit vsaj do družine:D)

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Živjo!

Moram se oglasit in povedat, da smo se mi letos opogumili in tvegali, da bomo izpadli čudaški ter si omislili štiri kure. Nisem si mislila, da bodo v takšno veselje in da nam bodo mnogo več, kot domača jajčka vsak dan. Zdaj so toliko zrasle, da znesejo v povprečju tri jajčka na dan.
V hladilniku je ravnokar v paci sladoledna mešanica z dodanim najbolj svežim rumenjakom, kar jih je možno dobit.
Priporočam, če imate kaj prostora okoli hiše.

Teja

veri pravi ...

Hehe, mi niti hiše nimamo, kaj šele prostora okoli nje:D. Okoli bloka pa dvomim, da bi nas tolerirali s kakimi kokošmi:D. Če pa imate pogoje, je pa to krasna varianta! Mi bi rabili predvsem eno kravo, ker toliko jogurta požremo, hehe:D. Samo za kravo rabiš svakojaka dovoljenja, tako da ne razmišljamo v tej smeri.
Je pa fino imet domača jajčka, ko brez slabe vesti narediš pecivo, sladoled in veš, da se imajo kokice prav fino:)
PS: veš, da poznam par družin v mestu, ki imajo kokoši, tako da niste taki čudaki;). In so vsi navdušeni:). Eni jih imajo v kletki, ki jo premikajo po tleh.