12 september 2011

Klobučki

Na srečo otroci najbolj zrastejo poleti - vsaj moji, pa neke statistike mi pritrjujejo:) To je zelo praktično, ker potem kupiš jeseni 2 št. večje čevlje kot jih je nosil spomladi in so mu prav do naslednje pomladi (poleti so itak bosi, vsaj moji se ne pustijo spravit v kake čevlje - in to naj bi bilo najbolj zdravo itd...)... Vseeno pa to pomeni, da zrastejo sredi poletja tudi glavice in ti lahko sredi dopusta prerastjo svoje klobučke... Klobučki so pa zakon, ker varujejo pred soncem naše najbolj dragocene glavice na svetu:)
 Torej sešiješ nova klobučka - za vsako enega in da bi že od daleč videli, kateri je čigav, lahko iz Fimo mase narediš še dva gumbka v obliki otročičeve najljubše živali (potem jih vedno radi nosijo in se ne kregajo, kateri je čigav:):
 In takole zgleda širokokrajčni klobuček v akciji:
Uživajte, čeprav klobučkov ne boste več dolgo uporabljali... Ampak idejo z gumbki lahko porabite tudi na zimskih kapah/rokavicah... kjerkoli je treba ločit obleke od starejšega in mlajšega otroka:)

2 komentarja:

Andreja pravi ...

Ja hm, lažje reči kot narediti. Tega pa res ne znam, izgledata pa oba super luštna.

veri pravi ...

Hehe, saj lahko zadevo poenostaviš: kupiš klobučke in nanje našiješ doma narejene (ali pa kupljene) gumbe v obliki nečesa, s čimer se otrok poistoveti (kar ima pač rad - ali najljubša žival ali znakec v vrtcu...)
Sicer pa ni tako težko, ni nobene zadrge ali čudnega žepa, hehe;)