11 september 2011

Sladoledni klovni

Uf, s temle se pa mudi! Moj najljubši letni čas se na žalost izteka, vendar še lovimo krasno indijansko poletje in vam mogoče tole vseeno pride še prav:) Ja, imaš prav, tale objava je zate:) Zato pa hitro na delo;)
 Zadeva je seveda (spet) sila enostavna: rabite 
- sladoled približno bele barve (vanilija, stračatela, tale je bil s kandiranim sadjem, pa je bil tudi ok;), če delate snežene može oz. če delate klovne belce - moj najljubši samček ima pa recimo veliko rajši črnčke - pač iz čokoladnega sladoleda;) - za kitajce vzamite kak rumeni sladoled, za indijance rdečkastega,... you get the point;)
- kornetov toliko kolikor je jedcev (pa še kakega za rezervo - nekateri pojejo komot več klovnov;)
- barvaste bonbončke - mi šmirglamo samo čokoladne in ker to dedi ve, nas zalaga s smartiji, hehe. Ti so sploh fajn, ker niso nič popisani (kot m&m, recimo, kjer moraš vedno pazit, kako ga obrneš)
- čokolado - Gorenjkina jedilna je super (g. bi me morala res sponzorirat, hehe)
- večji kvadrat peki papirja (da ga zvijete v škrnicelj in z njim rišete) ali plastično vrečko (ki ji odrežete vogalček in z njo rišete) ali čopič ali paličico za spravljanje čokolade v željeno obliko
Najprej stopimo čokolado (če to delate v zelo vročih dneh, bo dovolj, da jo enostavno postavite na sonce, sicer pa si pomagajte z mv ali pa jo segrevajete nad soparo). Potem to čokolado nakapljajte v oči (2 za vsakega snežaka/klovna/..., razen če delate gusarje, potem bo eno oko dovolj - ampak morate pa potem naredit prevezo;) in na svoj najljubši način (ali zgoraj opisan ali imate kak svoj sistem) raztegnite v take krive črte za usta - na peki papir ali na ovitek od čokolade ali na kos alufolije oz. pač nekam, od koder jo boste lahko brez nekih hudih težav dol dobili;) Damo zadevo v hladilnik, da se čimprej strdi (valjda se mudi, a ne?;) Če se zelo mudi, dajte v zmrzovalnik;) Otroci težko čakajo na klovne;) Preverjeno;). Tu ni časa za nek hud stajling;).
Hitro vzamite sladoled iz zmrzovalnika, da se zmehča in medtem pripravite ostale stvari.
No, zdaj pa na delo: v posodice/krožničke/karkoli fensi šmensi si boste pač privoščili;) dajte dve kepici sladoleda, eno na drugo, lepo je če sta čimbolj okrogli, ampak kot rečeno - ni časa za kak hud stajling;). Na drugo kepico poveznite kornet (poglej prvo sliko, kjer to dela Lejla), pod njo pa pritisnite oči in usta iz čokolade in še pisan nosek iz bonbončka.
Vola - snežaki/klovni/karkoli ste si že izbrali... so narejeni! Priznam, da so snežaki na fotkah precej obupni, ampak vam zagotavljam, da to otrok (malih in velikih) prav nič ne moti. Če boste delali za fensi šmensi goste, pa priporočam prazno kuhinjo in dobro odtajan sladoled, vnaprej lepo narisane detajle itd... Ampak to potem ni več tako zabavno;).
Dober tek!

Ni komentarjev: