17 april 2011

Škatla = hiša, koš, avto...

Še ena poceni/zastonj ideja za veliko zabave: škatle! Otroci so nori na škatle - vsaj moji, no. Ampak se mi zdi, da ne samo moji. Večja kot je, boljša je, seveda. Najboljše so take, v katere lahko zlezeš:
In postanejo tvoja hiša in postelja in v njih "spiš":
Potem se zbudiš in škatla postane spet nekaj drugega. Torej: če poznate koga, ki naroča stvari iz trgovine, ali delate to v službi, zaplenite te velike škatle in jih prinesite svojim malčkom - neznansko vam bodo hvaležni!
Če otrokom zmanjkuje idej (zmanjkalo jih itak ne bo) in je zunaj že tema, da se ne morete zdivjat na igrišču, otroci pa še niso zaspani, lahko presežek energije športno porabite tudi z malo prirejeno "košarko". Škatla je ravno prav velika, da tudi otroci in žogasto popolnoma nenadarjene mame kdaj zadanemo vanjo.

 Fino je, če imate žog toliko kot je udeželencev, da se ne kregajo zanje. Če ste starši zmatrani po napornem dnevu in bi se radi samo ulegli na tla/kavč, pa v igro vključite še prinašanje žoge iz koša do vas - iz neznanega razloga je otrokom to zelo zabavno, za starše pa zelo praktično;).
 
In ko škatla odsluži svoje kot koš, jo lahko spremenimo v avto - na žalost nimam slikice, ker je bil avto narejen na hitrco, tik predno smo šli v vrtec, ker je najina punči ugotovila, da rabi kostum avto za igrico v vrtcu. Meni se je zdelo malo čudno, da niso vzg. nič povedale o tem, ampak ker smo bili na igrico starši res povabljeni in ker je v vrtcu zelo pomembno, da imaš rekvizite, si nisem upala tvegat in sem 15 min. pred vrtcem na vrat na nos spreminjala škatlo v avto - slikat je pa ni bilo več časa... Mogoče naredim kdaj izpopolnjeno verzijo za doma, pa bo še slikica;).

1 komentar:

hanele pravi ...

škatle so res super igrača. mi smo zadnjič naredili dve pasji hišici - za vsakega otroka-kužka eno. je bil cel pasji žur. iz kartonov za mleko pa sta nastala steza za avtočke in hišica za dinozavre. pa še iščem nove ideje... aja za praznovanje rojstnega dne pa smo v atriju naredili iz škatel grad. v zadnjem času opažam, da obiskom vedno naročam, naj prinesejo za preoblečt s sabo ;)