10 marec 2022

Gregorčkanje na bajerju

 No, po dveh letih premora, bo spet gregorčkanje!!! Dobimo se na leseni ploščadi Koseškega bajerja,ki ji rečejo plaža, kot sem pravkar ugotovila (čepav se tam nihče ne kopa:D) in sicer prav NA GREGORJEVO, 12.3.2022 OB 17:30, da bomo lahko ladjice navezali in prižgali še pri svetlobi in jih spustili ob mraku v vodo:)

Vabjeni s svojimi mladiči na Gregorčkanje!

Če kdo ne more v soboto k nam, lahko pride tudi v petek, na predvečer Gregorjevega, ko bo spuščanje ladjic na Trnovem, kamor bomo verjetno tudi šli:). Saj nikjer ne piše, da mora bit samo enkrat, ne?;) Lahko pridete tudi vi na oboje, toplo vabljeni! :)





Kaj hudiča je gregorčkanje, se mogoče sprašuje duša, ki je sem zatavala v zadnjem času? To je spuščanje (doma narejenih) "ladjic" s svečko po vodi. Tradicionalno so bile to lesene cokle in dejansko en najin otrok spušča coklo, ker jo je nekoč dobila za rojstni dan:). Tradicionalno so jih spuščali po potokih, vendar tu ni nobenega pametnega (beri dovolj vodnatega) potoka v bližini, je pa bajer in za nas tudi šteje:). Če kdo hoče videt slikice, so tukaj in tukaj.

Dogodek je brezplačen, nobenih reklam, nobenega drobnega tiska - mišljeno je, da se imamo fajn skupaj, to je to. Razumem cinike, da v sodobnem svetu povsod vidijo neke "druge motive", ampak včasih jih pač ni, pridite pogledat, pa se sami prepričajte:D. Ok, priznam, če bo toplo, bova prej malo delala akro - ampak to je pa vse, hehe.

Kaj je dobro imet s seboj?
- Zaželjeno je, da imate s seboj plavajočo ladjico s svečko ZA VSAKEGA OTROKA, ki ga pripeljete (otroci niso nujni, ne rabite sunit otroka, da bi uživali v gregorčkanju, verjetno vam bo pa veliko staršev z veseljem posodilo svoje otroke za en lep sobotni večer, če poveste, kam bi ga peljali in zakaj;). nekaj imam vedno za rezervo s seboj, ker pa ne vem, koliko ljudi bo, je težko vedet, koliko je treba imet;).
- Ker je marca lahko še precej hladno, je včasih fino, sploh če imate male otroke, da imate s seboj kak topel čaj. Ne, da svojega ne bi hotela delit, vendar nimam pojma, kakšni so trenutni zakoni okoli tega, pa rajši javno ne napišem, hehe;).
* Po želji imate lahko še kake piškote ali kaj takega - SPLOH ni nujno ali potrebno, to je samo tako, za piko na i;).

Zakaj?
- da narišete otrokom nasmeh na obraz - ker otroci hudo uživajo v takih bedarijah:) Pa odrasli tudi;)...
- ker se je fino kdaj malo družit z ljudmi, ki imajo tudi radi naravo in otroke:)
- da raztegnete svoje od koronske izolacije zakrnele socialne mišice na zelo nezahteven način;) 
- ker je zabavno
- ker je luštno delat lepe spomine svojemu podmladku 
- ker vmes doma ne morejo nič nasrat - in ne mi rečt, da to ni hudo dober razlog:D
- ker tako nimate kaj bolj pametnega počet v soboto (ne mi rečt, da je gledat tv ali pa pospravljat bolj pametno;) 
- ker lahko vidite labode na bajerju
- ...
 

1 komentar:

Anja pravi ...

Pa smo spet zgrešili...Moram v koledar zapisati da bomo drugo leto res v Lj na predvečer gregorjevega... sem pa prepričana da je bilo fino!