24 september 2021

Vidrin center in nesojena noč netopirjev

Na našem potepu po severovzhodni Sloveniji smo seveda morali tudi v vidrin center! Ko sem iskala, kaj je tam za pogledat, sem našla nekaj strani, ki so priporočale vse mogoče, naredila jagodni izbor glede na neša zanimanja in poslala vse skup ostalim članom - in vidrin center se je pri vseh znašel na vrhu seznama!
Punci sta pogledali še nekam na internet in našli narobe informacijo, da naj bi v centru lahko božal vidre in se poigral z mladički, v kar sva starša malo dvomila, vendar sama tudi nisem vedela, kaj naj si mislim - ko smo prišli tja, nam je prijazna ustanoviteljica Lutre razložila, da kadar se kaka vidra poškoduje ali kak mladiček ostane sirota in ga rešijo, ga imajo tam, vendar to ni domača žival in seveda gre, čim si dovolj opomore (pozdravijo ga in izpustijo, ni za rešetkami, saj so proti temu:). Tako da živih vider nismo videli, ker jih seveda nimajo (bilo bi tudi protizakonito).
Imajo pa tale hotel za žuželke!
In zelo lepo urejeno okolico - rastline v lepih koreninah, pa seveda veliko nagačenih živali, veliko slik itd...
Vsekakor se tam lahko kaj naučiš in kaj zanimivega izveš, sploh če te zanimajo živali in nam ni bilo žal, da smo šli...
Od tam smo se napotili naprej k tejle cerkvici, kjer naj bi se dogajala noč netopirjev... Žal se je njihova noč končala ob 17h. Dvema biologoma to sicer ni bilo čisto jasno - kako se lahko noč konča ob 17h in kako boš netopirje gledal prej, ampak... se zgodi - smo pa videli lep sončni zahod zato:)
Drug teden pa še ostale zanimivosti severovzhoda, ki smo jih uspeli pogledat:).
 

Ni komentarjev: