14 julij 2020

Temnolaskin rojstni dan - še popoldne;)

Vsaka družina ima svoje navade in tradicije za rojstne dni. Pri nas imamo navado, da otrok "na svoj dan" izbere kosilo. Temnolaska obožuje domače tortille in avokado za guacamole smo že imeli, tako da se ni bilo ravno težko odločit...
Vsak otrok si izbere torto, kakršno želi. Najina prvorojenka hoče vsako leto isto nesramno dobro torto  - borovničevo - čokoladno, praktično brez moke... (ni ravno lepa, ker je tako sočna, da vse dol teče, je pa odlična!) Njami!
Vsako leto prižgemo toliko svečk, kolikor ima otrok let - tako na torti kot na venčku... Ostala mesta so nekoč zapolnjevale figurice - škratki in podobna svojat, zdaj pa je lukenj že premalo za vse svečke in sem pač dala na sredo še svečnik:D.
Vsako leto damo darila pri torti - najprej otroci, potem še midva. Sestrica ji je nekaj daril naredila, nekaj kupila in vse lepo ovila...
Naredila ji je tako vilinsko hišico in ptička, ki živi notri...
Prav simpatično! In če si predstavljate, da je tudi desko sama pobrusila, zvrtala itd... Mala mizarka!
Mali je sestrici že pred več kot pol leta kupil knjigo na knjižnem sejmu - in se par dni pred rdjem sekiral, da ne ve, če ji bo sedaj sploh še všeč, ker ni več tako mahnjena na cucke kot prej. Sem mu zagotovila, da se to ne spremeni kar tako in da je samo ugotovila, da ne more sama skrbet za psa, ne pa da je ne bi več zanimali - kar se je izkazalo za res, saj je takoj napadla knjigo!:)
Najina darila so bia večinoma šiviljska, ker jo je zadnje čase začelo veselit šivanje in seveda nekaj knjig, ker te morajo bit, vsako leto za vsak rojstni dan dobijo tudi knijge in vedno so jih veseli:). Pa tudi dedek Mraz jih vedno prinese, pameten možak:)
Navadno vsakemu otroku za rojstni dan, če se le da, kaj sešijem. Letos smo bili še v Ljubljani, zato ni bil problem in sem ji lahko sešila pravo lepo poletno oblekico:) Zelo ji je všeč in zelo ji paše in še proti komarjem ščiti nogice:)
Pa ker je mala zdaj že na morju in si je vedno želela veliiiiko brisačo za ležat na plaži, je dobila eno, v svoji najljubši barvi in z aplikejem sovice, ker pač - sovice so luškane. (Na craftsterju sem nekoč prebrala: "Cute doesn't need reason!")
In seveda je vedno bonus, če so darila luškano zapakirana - tole ni moje maslo, to se ti zgodi, če jih okužiš z ustvarjalnim hroščem;) Drug drugemu dajejo darila - ladjice in podobno...
PS: Ljuba moja trinajstlenica! Upam, da si imela čuovit rojstni dan! Lepo te je bilo videt tako nasmejano in veselo! Rada te imam zelo zelo močno in pogrešam te - in maladva seveda tudi;).

Ni komentarjev: