07 oktober 2017

Dan nasmehov in voščilnic

Danes je dan nasmehov in slučajno tudi dan delanja voščilnic, ste vedeli? Ja, itak, saj že vrabčki čivkajo, ne?:D Ne, trapa, kdo pa ima čas za dan nasmehov? Sem samo jaz tak frik, da "praznujem" take dni? Ali bi se mi kdo pridružil?
Ker voščilnice in nasmehi - to dvoje zna bit povezano, sploh kadar čestitke niso božično-novoletne iz diskonta za 1€ 10 komadov, made in China, kjer je najbolj generično in neosebno voščilo po možnosti že natisnjeno in se samo podpišeš... in takrat je voščil že tako in tako na pretek (čeprav kaka izvidna doma narejena tudi takrat še vedno prikliče kak nasmeh;).
 Ne, ne govorim o takih voščilnicah - govorim o tistih, ki jih pošlješ kar tako: v zahvalo (npr. tale zgoraj je bila za soseda, ki nam je posodil orodje in pokazal uporabo za naš novi pult v kuhinji - narejen iz bukove lepljene plošče - mimogrede se super obnese! Pa še režem lahko na njem!) 
Ampak nazaj k voščilnicam. Bi se mi kdo pridružil? Lahko s kako enostavno malo čestitkico, ki jo pošljete nekomu, ki vam je kaj lepega naredil - da izvabite en nasmeh:). Tale spodaj je bila na primer za taščo in tasta v zahvalo za vso zelenjavo, ki nam jo bio-pridelata:). Enkrat kar tako - in ja, čeprav je daleč od popolne, je dosegla cilj - nasmeh ali dva;).
 Lahko naredite pa kakšno rojstnodnevno za tiste dni, ko ne boste imeli časa, pa bo imel nekdo "res fajn" v vašem življenju rojstni dan:)
 Ampak če se le da, se spomnite koga, ki bi mu radi rekli hvala na poseben način - tale je za drugega soseda, ker tako prijazno tolerira naše male kričače in je vedno tako prijazen, ker nam njegova češnja polepša razgled in nam vedno prinese grozdje:). Gotovo se najde kak prijazen sosed v vsaki soseski:) Ponekod jih je več, drugod manj, vedno pa je kakšen:)
  
Lahko pa naredite voščilnico svojim otročičkom - tole zgoraj sem naredila za temnolasko, ko je šla na gimnastično tekmovanje in bila malo živčna prej - ne mislim, da voščilnice pomagajo pri tremi - mislim pa, da pomaga, če veš, da te ima mami rada ne glede na vse;).
 
In tale je bila za zlatolasko, ko je imela prvi baletni nastop. Včasih je treba tako zelo malo, da narediš tisto nekaj več, kar njim pomeni tako zelo veliko. Par koščkov kartona, štampiljka in barve. In zgornja za temnolasko je narejena iz iste štampiljke - pač ne odtisneš krilca in dopolniš črte, pa je:). Saj pravim, da ne rabiš dosti:). Če nimate nobenega ustvarjalnega materiala, lahko otroku narišete eno risbico z njegovimi flukiji, pa bo tudi štelo:).

Torej: naredite kakšno voščilnico za tako ali drugačno priložnost in napišite not nekaj osebnega - in garantiram, da bo nekomu naredilo dan:).

Ni komentarjev: