torek, 05. september 2017

Spet v šolo

Počitnic je nepreklicno konec! Ker letos nimamo nobenega prvošolčka (punci sta že 3. in 5. razred!), se pri nas nihče ni prav posebej veselil šole (mali pa z veseljem počaka še eno leto, se mu čisto nič ne mudi v šolo:D). Pri nas so počitnice zakon! Dolgo smo bili na morju in tu nikomur ni nikoli dolgčas, tako da si navadno nihče ne želi nazaj. Ampak kar se mora, ni težko, pravijo;). Da pa bi bilo malo lažje, vsako leto naredimo nekaj stvari skupaj, kot priprava na novo šolso leto, da je prehod malo bolj zabaven:
 
- vsako leto dobijo za 1. šolski dan nove oblekice, take kot si jih izberejo v reviji s kroji ali si jo sami izmislijo in mi zakomplicirajo življenje v nulo, ko moram iz tiste njihove slike v glavi naredit kroj na papirju:D. Skupaj izberemo po blago in lahko so nakičkane po njihovo. Letos si je petošolka npr. izbrala obleko s 4 rokavi - in jo dobila - obljuba je obljuba:) To je tudi odgovor, zakaj oblek enostavno ne kupimo;).  Prvič, ker jih imajo več kot dovolj in drugič, ker si vedno želijo take, ki jih ne moreš kupit;).
- skupaj zavijamo zvezke: in to ne kakorkoli, ampak sami poslikamo/potiskamo/pošpricamo/... papir, v katerega jih zavijemo (če boste delali s temperami ali vodenkami, je pametno tak zvezek zavit še v plastičen ovitek, da se ne bi slučajno te barve kdaj kasneje razmazale po torbi, ko bo deževalo;)
 
- vsak otrok dobi svoj dan - tisti dan septembra, v kateri razred gre - več o tem sem pisala tukaj. Na "svoj dan" si lahko izbere kosilo in ne glede na zahtevnost, ga dobi (mala si je izbrala letos gigantske raviole - to so tisti za dlan veliki ravioli, ki imajo na sredi file še rumenjak!) 
 
in izlet (šli smo že na Šmarno goro, v Lumpi park, lani pa na morje na napihljiva igrala v vodi, itd...) Letos si je zlatolaska izbrala Hišo eksperimentov in ker sem vedela, da bo fajn, smo vzeli kar letno karto, tako da bom enkrat naredila poročilo;). In takrat gre otrok sam z mami v slaščičarno (edincem se mogoče ne bo zdelo nič takega, ampak verjamite, to je nekaj posebnega;).
- včasih naredimo še kakšno malenkost, kot recimo abecedno sonce predlani, ali pa abecedna kosilca, pa abecedna skrivnostna škatla (ki je še nisem uspela objavit, jasno;), itd... ali kaj drugega, kar diši po šoli. Letos se je vse skupaj malo obrnilo po svoje, ker smo načrtovali temnolaskino zabavo za rd (ker ga ima med počitnicami), tako da je bilo to v prvem planu, pa še v šolo v naravi so šli takoj in smo pakirali in pripravljali in sem celo noč delala kartice zanjo:D (več o tem drugič)... vseeno pa se vedno najde kaj in če sem se spomnila kaj slikat, pride (zadnje čase ves čas pozabljam slikat).

Kako pa vi začenjate novo šolsko leto?

3 komentarji:

sanja pravi ...

Se že ves čas sprašujem (nisem uspela dejansko vprašat), kako si naredila to s štirimi rokavi. Še mož je bil navdušen :) No torej, kakooo?!?!?! In od kje punci taka zabavna ideja? :)

Vera Večna Optimistka pravi ...

V bistvu sploh ni težko. Kroj sva našli v reviji Ottobre magasine - to je revija s kroji za otroška oblačila, eni Finci izdajajo v več jezikih, pri nas dobiš samo nemške, če se naročiš, pa lahko dobiš ang. verzijo;) (trenutno že lep čas nisem naročena, ampak jesensko številko mi vedno lubi prinese na morje:). In tam preštudiramo, kaj bi kdo imel, če nimajo kakih svojih ludih idej:).

Tista dva dela za torzo (sprednji in zadnji) imata ob strani nekje na sredi malo vrezano not - tak polkrožni izrez, da se še ta dva dela data skup, potem je pa samo fora zaporedja - sešiješ najprej rame skup, všiješ zgornje rokave, potem sešiješ šiv do tam, kjer je vrhnji del izreza in še spodaj od izreza do roba obleke, na koncu pa všiješ not še spodnja rokava (prej jih moraš seveda sešit v cev;). Mogoče pa naredim še eno, pa naredim en navodilček (tutorial - nisem našla nobenega izraza za to - slavistke, lahko se jezite, če daste boljšo idejo;). Še koga zanima?

sanja pravi ...

Ottobre poznam :) Sem mislila, da si sama naumila kroj. Kljub opisu se mi zdi kot znanstvena fantastika :P Sem prebrskala revijo na njihovi strani https://www.ottobredesign.com/en/ pa mi je za odtenek bolj jasno. Vsekakor - zanimivo :)