28 maj 2015

Družinski večeri

Ne vem, če to že počnete, ampak je fajn. En dan v tednu je namenjen skupnemu uživanju: cela družina, nekaj, kar je vsem všeč in nič drugega (beri: nič opravkov, nobenega strašnega pucanja (ok, posode seveda ne pustiš na mizi po kosilu, ampak ne nekih čistk - saj veste, kaj mislim;). Seveda ne gre vsak teden, ker pač pride vmes življenje (zdravniki, obiski, itd), ampak če si zadevo daš na urnik, se vseeno večkrat najde čas za to:). In ni treba, da je to neka strašna zabava z veliko pripravami in ne vem še čim (seveda pa nikjer ne piše, da ne more bit in zna bit to tudi čisto zabavno;). Lahko pa je čisto enostavno: v knjižnici ali pri prijatlejih si sposodiš (ali pa kupiš) dvd s sinhronizirano risanko (razen če vaši mali že govorijo tuje jezike ali jih nič ne moti, če ne razumejo besed;) in jo cela družinica skupaj pogleda.
Stisnete se skupaj na kavč, posteljo, na tla,... ne rabite nič, učinek je pa velik:). Otroci se vnaprej veselijo dneva in v knjižnici radi izberejo film, navadno se pa vsaj na skrivaj veselimo tudi veliki otroci, ker... roko na srce, veliko risank (animiranih filmov mislim) je precej boljših od večine današnjih normalnih filmov;).
Nisva sicer pristaša risank za zamotit otroke, vendar tu ni cilj to, da bi imela mir, ker sva takrat zraven, ampak je cilj, da delamo skup nekaj lušnega. Včasih je to "domači kino", drugič bo pa borba z blazinami ali poligon v dnevni sobi, družinsko slikanje ali učenje kvačkanja,... Idej je na pretek in za vsak petek se najde kaj, kar se ti še nekak da:). Od takih lenih kot je ta, do takih bolj elaboriranih;)

* Seveda ni treba, da je petek, lahko je katerikoli drug dan, ki vam najbolj odgovarja in ko nima nihče v družini nobenih ekstra obveznosti. Petki so fajn zato, ker je redkokdaj roditeljski sestanek takrat, zdravniki tudi redkeje delajo v petek popoldne, tako da je manj možnosti, da ima kdo ravno takrat pregled, pa tudi manj obveznosti na splošno (glasbene, športi, ipd.) in včasih lahko človek prej konča v službi...

Ni komentarjev: