13 marec 2015

Ko se ptički ženijo

Kot vsako leto smo šli na predvečer gregorjevega na Gradaščico spuščat ladjice, o čemer sem že večkrat pisala, ampak kot vsako leto so slike zanič, ker imam pač foto, ki ima samo avtomatske nastavitve:D. Tako da vas ne bom mučila s slikicami teme z nekaj belimi krogci;) Rajši ena slikica naše praznične dekoracije iz kartona:
 In kaj smo počeli na Gregorjevo kot vsako leto? Pekli kruhke - ptičke v gnezdu iz malo boljšega krušnega testa.
 Oblikovanje je zeloooo enostavno in si ga malo bolj v detajle lahko pogledate tu, sicer pa hiter povzetek: zvaljate kačico in jo zavozljate, malo sploščice en del za rep, drugega lahko še oblikujete v glavo (po želji dodate kljunček in klinčke za oči) in to je to:)
 Spekli smo še gnezdece zanje, vendar se nasliki skoraj ne vidi. Narejeno je iz kite testa, ki je bila ovita okoli sklede.
 
In zraven smo jedli domače maslo, ki smo ga naredili prejšnji večer, ko sem malo predolgo stepala smetano in si rekla: eh, boljše dobro maslo kot preveč stepena smetana... Moram priznat, da je z miskerjem maslo neprimerno hitereje narejeno kot na roke (kdo bi si mislil, a ne?:D). Ali pa je bila kriva kupljena smetana in je zato šlo tako hitreje:). No, saj bomo gotovo še poizkušali, ker nam je všeč, da je domače maslo nekoliko mehkejše, saj ga ni treba stepat tako dolgo, da bi se izločil čisto ves pinjenec.

Ni komentarjev: