17 december 2014

Vragolije škratov skrivačkov

Kaj sta še počela naša škratka skrivačka letos?
 Poskušala sta zamesit kruh in spomnila zlatolasko, da jo čaka nov recept v njeni knjižici od škratka Kvaska (aja, vi še ne veste, kdo je to in zakaj se gre... no, pride enkrat objava:).
 V adventni tovornjaček so škratki natrosili bleščeče zvezdice, angelčke in dedke Mraze za okraševanje voščilnic.
 Škratka sta jih seveda sama risala in pisala...
 Ko so škratki v tovornjaček prinesli znamke za pisma (za odposlat voščilnice), pa sta si naredila improviziran poštni nabiralnik in se mučila z veliko rdečo kuverto, da bi jo spravila notri...
Kakšne novoletne/adventne tradicije imate pa vi? Vam gre na živce ves praznični direndaj in se poizkušate od vsega skupaj umaknit z dobro knjigo in vročim čajem v roki? Ali uživate v nakupovanju daril, kuhanem vinu na stojnicah in omamnih dišavah sveže pečenih medenjakov (ki so baje sicer boljši, ko odstojijo - ne bi vedela, vedno prej zginejo;) Kako vam mine ta veseli december?
Nekateri postavljajo jaslice po delih: prvi teden samo kamenje, drugi teden rastlinje, tretji teden živali (ovčke, osla,...), zadnji teden pa še ljudi. Ta ideja je moji evolucionistični dušici zelo blizu:). Nekateri pa čez celo sobo malo po malo premikajo nosečo Marijo, dokler ne pride do jaslic, da dobijo otroci občutek, kako daleč/blizu je še/že božič. V drugi verziji tako potujejo 3 kralji. Nekateri prižigajo sveče na adventnem venčku, vsako nedeljo eno. Mi nimamo jaslic, imamo pa škrate, tovornjaček in naravni kotiček (ampak več o tem kdaj drugič, saj ni omejen samo na advent). Zbiram ideje in tradicije, da vidim, kako vse si ljudje polepšate praznike:).

Ni komentarjev: