29 maj 2012

Tema Žuže: kruh gosenica in polžki iz Das mase

Jap, še nekaj časa boste gledali Žuže;). No, saj bom presekala tele teme še s kako drugo idejo, da vam ne bo dolgčas, ampak je še precej tega... Danes bojo še žuže & co;) In sicer njihovi otročički, imenovani gosenice (od nekaterih, seveda, nimajo vsi popolne preobrazbe, preden jih slišim od kakega biologa:). No, predno zajadramo kam predaleč v entomologijo, tu je naša gosenica:
Polnozrnata, hehe. Kruh, ki ne more bit lažji za naredit: razdelite testo na enake ali različno velike dele in dajte vsak delček nekomu za zvaljat v kroglico:). Male rokice to vsaj pri nas vedno rade delajo. Potem naložite kroglice eno zraven druge, da se (skoraj ali pa čisto) stikajo - na ta način se bodo med peko, ko bodo zrasle lepo sprijele.
A kaj delajo zraven mucke? Ja, to pa Lejlo vprašajte:) Da zgledajo bolj kot miši? no, nekatere imajo res bolj okrogla ušesa in tiste so Ronjine miške.
Takole Lejla ureja kruhke na desko:)
In si izbira svojega mucka za pojest:)
Zdaj smo se najedli in lahko naredimo še kaj neužitnega:) Recimo polžke iz Das mase:
Rabite polžje hišice, das maso (ali katero drugo, lahko na zraku sušečo ali pa tudi kako ki se speče v pečici, hišice so odporne na toploto)
Tegale ste sicer že videli, ampak je lepo, če pokažem še eno sliko končnega produkta (zadaj se pa vidi deska s krušno gosenico;)
Pa še punci s svojimi kreacijami:)
Tole je dovolj enostavno, da lahko delajo tudi zelo majhni otroci. Če vas je strah dajat malčkom razne kupljene mase, jim lahko date doma narejen plastelin oz. slano testo, recept je tu.
Uživajte v valjanju kačic in kroglic:)

1 komentar:

Maja pravi ...

Like, like, like, en big like;) uživate in kar kličete po ponavljanju oz kopiranju...še malce zrastemo - kako leto pa bo;) zaenkrat so bolj rokice in prstki na delu - barve.
Super ste...še malo pa bo čmrlek Svit pomagal.