05 februar 2012

Svit

Long time no type... Najprej velika novica (ki jo že vsi veste;): dobil smo novega člana! Ne bi mogla rečt, da je pokukal na svet, ker s 4imi kilami pot iz maternice ni ravno kukanje, ampak ornk delo;) in ker je imel na začetku zatečene veke, tudi kukat ni mogel prav dosti - ampak TU JE in radi ga imamo in zdrav je (vsaj zaenkrat tako izgleda) in nihče mu več nič ne more! Tako da - SEM PRESREČNA! Tule je najin sinko (še vedno se nisem čisto navadila na to, da je "on" - se mi še zgodi, da mu rečem "moja, moja" - samo ne mu povedat;) Kaj naj, če sem 4 leta in pol tako govorila - če se navadim v 2-3 tednih je to že ok, a ne?
Torej tole so njegove prve slikice:) Seveda jih ima že en kup (oči je pač dobil zanj baterijo za fotkič, jo mora uporabljat, a ne?;) Ampak v tem postu bo samo začetek:)
Najprej moram priznat, da nima mali nič pri mojem zanemarjanju bloga - kriva sta računalnika in moja lenoba. Nalaganje slik je meni eno prav mukotrpno delo - imam še vse iz decembra za objavit, pa še kar nekaj stvari od prej... Pa še nekaj drugih razlogov - glej spodaj. Uh, upam, da mi bo zdaj ratalo not prinest... Tako da ga ne boste grdo gledale;) On ni nič kriv;)
Tule je presrečni oči (je bil prehlajen oz. ravno je preboleval neko sranje, zato ima nagobčnik gor;). Seveda je ponosen oči, ampak dejansko on NI en od tistih moških, ki bi se jim zdelo to, da ima sina več kot  to, da ima hčerki:) To moram napisat, ker mu vsi zdaj čestitajo, ko da je naredil nekaj strašno velikega v primerjavi s prejšnjih dvakrat...
Sicer mi je bil pa najbolj zabaven komentar, da je skrajni čas, da si moj najljubši samec nabavi televizijo, da ne bo zvečer skoz otrok delal, ker trije so pa dosti :D.
Aja, za vse zainteresirane - na majici nima dinozavra ali krokodila, ampak "krokoraca" - po angleško: crocoduck - to je ena fora med ateisti in pravovernimi kristjani (oz. kreacionisti), ki mislijo, da mora obstajat takale reč, če bi evolucija držala - preberite malo Dawkinsa ali pa poglejte tole: crocoduck oz. če ga želite videt v originalu tole: crocoduck - slike. Se splača, se narežiš še pa još! Mimogrede, direktni člen med plazilci in ptiči res obstaja, reče se mu pa Archeopterix in si lahko njegove ostanke ogledate v Berlinskem muzeju.
PS: to majco je prinesel očiju dedek Mraz (pobarvali so jo njegovi škratki in palčki) in jo je oči šparal za posebno priložnost - jo je imel prvič gor za Svitovo rojstvo, tako da Svit, tebi so zafrkancije že v zibko položene... se kar bojim, kak bo, ko zraste;)...
Presrečni in čisto nič ljubosumni!!! sestrici. Pripravljala sem se na atomsko bombo, da bo dojenček razturil vse - začenši z mojima že rojenima zlatima punčkama... Pričakovala sem, da bomo meli porušeno vse: ritem, spanje, odnose, vse... Pa to milo bitje sploh ni razturilo ničesar! Doji se, gleda, spi, občuduje sestrici, ki ga prelupčkata kadarkoli jima to pustiva (kadar mirno spi ju milo prosiva, da bi ga pustili pri miru - ne rata vedno;)... Skratka - zaenkrat še niti granata ni (ok, kadar se ornk pokaka mogoče;)... Verjetno se bo stvar bistveno spremenila, ko bo šel oči v službo (zdaj je na očetovskem). Ampak zaenkrat sem zelo zelo pozitivno presenečena:)
To smo pa mi - oz. nas 5. Ja, mali nosi neko bolj dekliško barvo, ampak pri tem niti nisva bila midva kriva, ker je bilo tole še v porodnišnici (sestre so bile samo vesele, da ne kompliciram;). Imamo pa tudi doma še 3 roza pajacke - pač so ful udobni - a ni neumno, da bi nosil nekaj manj udobnega zato, ker je fantek?
To pa je naš mali princ - tako sta ga krstili punci - očiten vpliv knjigic;). In ja, splačalo se je:). Kakor so moje nosečnosti res nekaj najbolj groznega, kar se mi je zgodilo v življenju - ne, ne mislim običajnih nosečniških problemov - slabosti takoj podpišem, bruhanje tudi, zgago, zatekanje,... vse... samo vseh bolezni, ki se me lotijo vedno takrat, kadar sem noseča - od škorpijonov do z burelijo okuženih klopov dalje... pa vsi antibiotiki itd... do sladkorne, prezgodnjih popadkov, itd... to je pa res too much! Očitno mi ni namenjeno, da bi enkrat pričakala enega otroka v miru - pri tem je bila sploh norišnica še zaradi nekaterih ljudi, ne samo bolezni, ampak zdaj, kot sem rekla, mu nihče več nič ne more, ker bi ga raztrgala na koščke;). Don't even try, hehe. Ma, saj mu nihče nič noče, razen crkljat ga:) To bi ga pa vsi:)

No, ampak sem morala napisat, zakaj sem zanemarjala blog zadnje čase - s puncami smo vseeno delale marsikaj, samo nekak kar nisem hotela dat gor svojih nosečih slik, ker me je ves čas skrbelo za tegale malega princa in sem hotela, da najprej pride ven, da vem, da je vse ok;). No, zdaj boste dobili pa vse za nazaj, hehe.

12 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Še enkrat četitke za Svita :) Čudovita družinica sta. Malček je pa res pravi princ. Imejte se radi še naprej.
witch

Anonimni pravi ...

Iskrene, iskrene čestitke! Lepe in pridne otroke delata :)
Urša

Majci pravi ...

Veri, še enkrat čestitke celi družinici za soimenjaka Svita;) Veliko zdravja in sreče, pa čim manj ljubosumnih sestric v prihodnosti;) Mamici pa velik počitka...atiju pa en dolg očetovski dopust;) Je pa ati;) Lepo se cartajte;)

Anonimni pravi ...

Še enkrat čestitke iz Ankarana, mali dve se mu tako lepo smejeta , lepotički. Svit pa je en res lep novorojenček, naj vam prinaša še več sreče in zadovoljstva. Ja , no pa kakšno lumparijo tudi. Poljubčkaj vse tvoje malčke, A.mu

lena pravi ...

Jupiiii. Čestitke in veliko zdravja in cartanja!!

Lena

mateya pravi ...

roza mu mirno lahko oblečeš. v 19. stoletju so baje fantki nosili roza, ker je bila to srečna barva. tako da kar veselo "pink away" :)
in vse najboljše Svit. :D

Simona pravi ...

Iskrene čestitke in veliko, veliko cartanja ter lupčkanja.

Anonimni pravi ...

Waw,jaz sem pram cakala kdaj bo kaj novega,in pol tko lepa novica! Cestitam iz srca,Neza

Anonimni pravi ...

konec dober vse dobro....čudovitega fantička sta pridelala ;)...res se je splačalo dati vse to skozi...želim vam Srečo z veliko začetnico :)
Veronika

Tamara Zara pravi ...

Ooooo iskrene čestitke! Naj bo zdrav, zdrav, zdrav!

Anonimni pravi ...

Čestitke, kako lepa novica!

Anonimni pravi ...

čestike