17 februar 2012

čokoladni srčki

Ja, pri nas praznujemo vse možne praznike, tudi Valentinovo. Sicer ne s kakimi hudimi darili, ampak razloga za čokoladne srčke pač človek ne more ignorirat, pa ne glede na to, od kod prihaja:).
In tako smo packale s čokolado:) V bistvu bi morala rečt s čokoladami, ker je bilo več vrst čokolade: bela, mlečna, temna-jedilna in temna s pomarančo. Zadeva je zelo enostavna: vzamete kalup, belo čokolado stopite in date v vrečko, ki ji odrežete vogalček ter z njo narišete vzorčke (to lahko delajo tudi otroci, če niso zaposleni kako drugače - recimo s tem, da ližejo stepalke od kreme, s katero napolnimo večje srčke;)
Večje srčke naredimo tako, da stopimo čokolado, namažemo kalup, pustimo, da se čokolada strdi, napolnimo čokoladno lupino s kremo, spet damo, da se malo strdi in čez polijemo čokolado, da je krema ujeta v čokoladi.
Če imate kake luštne kalupe (ne, takih še nisem videla pri nas, ti so iz Amerike), pa se lahko še dalje igrate. Sicer lahko smajlije naredite tudi tako, da vlijete čokolado v navadne okrogle vdolbinice in potem nanje narišete oči in usta, ni treba imet takega kalupa - ampak za 1$ se ga splača met;).
Končni rezultat:
Seveda morate med krašenjem s posamezno barvo čokolade počakat, da se ta strdi, predno nadaljujete z vlivanjem naslednje barve, sicer se bo zadeva razmazala oz. marmorirala - kar je lahko lepo, ni pa nujno to, kar si želite;) Torej: krasite recimo z belo čokolado, date ven na hladno in potem vlijete ostale čokolade - tako smo delale me, da so bili srčki različnih okusov in barv:
No, še eni srčki - levo so polnjeni s kremo, desno pa čokoladne lizike - te so narejene enako kot srčki zgoraj, samo da predno se čokolada strdi, vanje potisnete še paličico.
Takole smo okrasile mizo in oči je bil zelo zadovoljen:)
Tole pa so polnjeni srčki od blizu - kar v redu za prvič, ne?;) Kar vam kreme ostane, jo nabrizgajte na pekač in dajte zmrznit (če je dovolj hladno lahko kar ven, takrat je bilo, zdaj baje ne bo več:), potem pa oblijte s čokolado ali glazuro:)
Torej, kdaj boste vi praznovali kako srčkasto reč - ker vam rečem, da se splača:)

Ni komentarjev: