05 oktober 2011

Poročna darila

No, zadnje čase pa se ljudje kar nekaj poročajo - ne vem, ali je to spet v modi, ali smo res že toliko stari (čeprav smo v bistvu že toliko stari, da se ljudje že ločujejo - sama poznam že dve punci, obe celo leto mlajši, ki sta že ločeni in spet poročeni, že z otroki v novi zvezi:)... Ampak kakorkoli - pomlad in poletje sta polna porok in treba je najti kako poročno darilo, pa magari simbolično (če na primer mladoporočenca na vabilo napišeta, da ne želita daril ali da bi rajši polog na trr).
Kadar ljudje že živijo skupaj precej let (kar je danes ob porokah prej pravilo kot izjema), navadno že imajo vse gospodinjske igračke, kar si jih želijo (in roko na srce - tudi niso vsi tako usekani nanje kot avtorica tega posta;); knjigo, ki je bosta vesela oba, je navadno težko najt, razne Kamsutre tudi niso primerne ravno za vsak par (sploh ker kot sem omenila - so to navadno pari, ki so skupaj že dovolj dolgo, da so uspeli pol kamasutre že sprobat (oz. vsaj to, kar jim je všeč), predno so se odločili dahnit "usodni da")... kupovat kak porcelan ali kaj podobnega uporabnega je nehvaležno, ker imamo različne okuse, kuhinjske krpe tako dobimo in damo za vsak praznik;)... praholovcev ni nihče preveč vesel... Torej kaj dati za darilo?
Vem, moj bratec bi rekel, da je absolutno vedno odgovor denar - ampak nismo vsi enaki;) In nekaterim je dobit denar od prijateljev mimo (čeprav on ne verjame, da taki obstajajo;). Pa tudi če že daš denar - kaj dati za simbolično darilo?
 Za simbolično darilo jima lahko poslikamo svečo, ki jo bosta prižgala, kadar si bosta želela malo romantike ali pa - če hočete bit bolj zvesti izročilu - takrat, kadar bosta imela težave in jo skupaj upihnila, ko jih bosta rešila.(Ko sem prvič izvedela za ta običaj, so prijatelji podarili paru eno res ogromno, visoko in debelo svečo... Sama bi se kar malo ustrašila, če bi mi dali tako s temi besedami... mislim, kaj res mislite, da mava toliko težav?;) Zato rajši mogoče kaj malo manj glomaznega, upamo, da ne bo dolgo gorela;).
 Za trenutke, ko ne vemo, kako nekaj povedat, ali pa si samo želimo razvajat svojega dragega/drago, pa prav pridejo masažni srčki - dotik pove več kot 1000 besed in je najboljše sredstvo za pomirjanje.
Kaj pa kaj vsaj malo večjega? No, moja prva asociacija na poroke je to, da so naporne - sploh za mladoporočeni par: priprave, hitenje, živčnost, ali bo vse tako, kot mora bit... In kaj rabita na koncu dneva in verjetno še kak dan kasneje? Sprostitev in malo miru... Ok, mir bomo itak dali, za sprostitev pa lahko poskrbi tale darilna košarica: v lep peharček sem zvila male brisačke (3 bele, 3 modre) in nanje položila prozorne srčke, ki sem jih napolnila vsakega z drugim zeliščem. Izbrano zelišče (ali mešanico) lahko damo v lepo prosojno vrečico (iz neke ala boljše gaze) in vržemo v kopel, da nas pomirja, vrečico sem seveda tudi zvila nekam vmes. Zraven je bil še masažni srček za nežno masažo in steklenica domačega čokoladnega likerja. Vem, da na sliki izgleda grdo, vendar tako je to, če se spomniš slikat zadevo v garažni hiši v prtljažniku od avta;). V živo je bilo boljše;).
 Če pa imate veselje s peko in so vaši prijatelji oz. sorodniki ljubitelji vaših slaščic, jim lahko spečete poročno torto.
 Sama se večkrat zmažem na ta način, pa je tudi ok;) Na žalost nimam slikic ostalih tort, ker sem jih na licu mesta sestavljala - sicer je ne moreš pripeljat (poročna torta mora, ja, enostavno MORA bit večnadstropna! Jaz si seveda znam zakomplicirat življenje in naredim vsako nadstropje s svojim okusom - drugo testo in druga krema;) ni treba toliko komplicirat;)  in takrat sem mela polne roke dela s krašenjem in nič časa za fotkanje;) Ena je imela mini vrtnice iz sladkorne mase posute naokoli po torti - enako kot nevesta po obleki, druga pa je bila okrašena s svežimi marjeticami.
 No, tale pa ni bila za poroko, ampak za bratcev rojstni dan - bi bila pa tudi primerna za poroko, če bi bilo ravno treba;) Čokolade se nihče ne brani, hehe.
Zdaj bo verjetno za nekaj časa mir s porokami, ampak mogoče pride kaka ideja prav za drugo leto;).
Pa srečne zakone in koruzništvo vsem;)
PS: ne, še vedno si nisem (oz. nisva) premislila;)

2 komentarja:

Darilko pravi ...

Super ideje!

Anonimni pravi ...

Jaz bi se,pa sam zaradi ene take dobre torte porocila:-))) Lp Neza