08 marec 2011

PUUUUUUST!!!

Moj najljubši praznik! Ja, vem, sem še otrok. Ampak zdaj imam sama otroke in imam vso pravico, da se otročje veselim pusta, šemim sebe in druge, se oz. nas nažiram s sladkarijami, delam domače kostume, kjer se afnamo s svojimi detajli (kot so krilate princeske) in pečem krofe in nihče me zato čudno ne gleda:) Samo zato, ker je pust. Če bi bil navaden dan, bi vsi zavijali z očmi, da dajem otrokom sveže pečene krofe za večerjo, tako pa se vsem zdi to čisto ok;)
Ja, seveda smo delale kostume:) No, po pravici povedano, sta malidve večino časa medtem spali  - ampak to je neprecenljiv prispevek, verjemite;) In tule zgoraj Zaspana princeska čara s svojo paličico (nujno roza, v soboto je bila še kartonasta, iridescentna, pa si je princeska tako zelo želela roza, da je mami nabrala skup vse roza ostanke Fimota in naredila palčko z ROZA zvezdo;) O tem, da je svojo paličico hotel tudi strašni lev, verjetno ni treba izgubljat besed;) Je bil pa zadovoljen z iridescentno kartonasto, hehe.
No, tole je ta naš STRAAAAŠNI LEEEEV!!! Ki ga Zaspana princeska začara v prijaznega leva - približno 699978 krat na dan. Kako pride nazaj, ne vem - verjetno se sam odčara (zato je pa rabil čarobno paličico, hehe).
 Vas zanima, kako izgledata od zadaj?
 In še Zaspana princeska (ki ni bila čisto nič zaspana, mimogrede, to je samo krinka;). A od kdaj imajo zaspane princeske krila in letijo in čarajo? Hm, po pravici povedano, nisem kot otrok nobene zaspane princeske poznala iz pravljic in je to bitje čisto izmišljeno (by Ronja, ali je pa to kaka pravljica, ki je meni niso brali;), tako da je kar se mene tiče lahko karšnakoli hoče bit;) 
No, je pa tudi res, da vse princeske, kar jih poznam (nobene osebno), res niso ne vem kako aktivna bitja - Trnjulčica spi, Sneguljčica spi, Pepelka je še nekak najbolj pridna, pa še ta sanja samo o tem, da ji ne bo treba nič več delat... Tako da ne mi o tem, da so zaspane princeske neka čudna potegavščina;) Ves čas so že tu, samo opazili jih niste;).
No, krila so pa res Ronjina kaprica, dvomim, da princeske v pravljicah pogosto same letijo: navadno jim pomagajo kaki zmaji, ampak časi se spreminjajo, princeske so vedno bolj samozadostne in lahko seveda same letijo. Poleg tega si jih je res želela, tako da sem jih šla delat včeraj ponoči, potem ko sem pri babi našla našo škatlo z odsluženimi nogavicami in iz nje identificirala bele najlonke (hvala babi in deda, da potrpežljivo prenašata vse 4 škatle starih cot, "iz katerih bom nekoč nekaj naredila in jih je zato ful škoda stran vršt"). Ostali kostum, torej: gamaše, tutu krilce, oblekico, krono in tisto prvo varianto palčke je imela že v soboto in nedeljo, tako da sem se včeraj (sicer komaj) spravila naredit samo še ta krilca in novo paličico - no, moram priznat, da je bilo kar hitro narejeno in sem bila prav zadovoljna:).

No, Lejlin kostumček je pa iz v celoti iz kupljenega blaga, prav tako Ronjina oblekica in tutu in gamaše - Ronja je vse sama izbrala!
  "Mate kaj za pusta hrusta?"
 Seveda, KROOOOFEEEE!!!
 PS: niso glih za v knjigo, ampak bili so dobri in požrli smo vse do zadnjega v roku pol ure (smo imeli malo pomoči v obliki strica in tete;).

Kako ste pa vi preživeli tega pusta?

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Super kostume si jima zasila..res imas smisel! Mi smo za pusta zboleli,tako da nas buca caka za drugo leto:-) Neza

veri pravi ...

Pri nas je bilo tako lani - obe bolni - grrr! Letos sva prav cvikala, da ne bo isto - no, pa sta bili zdravi (čudo, hehe;). Sicer je pa Ronja tega pusta podoživljala še dober mesec in se non stop preoblačila v princesko, hihi. Bogvekaj si bosta drugo leto zamislili, me je že strah - otroci majo vsako leto bolj lude zamisli, se mi zdi...