15 februar 2022

Letošnje Valentinovo

 Ker ste tu v glavnem same stare znanke tega bloga, verjetno že vse veste, da nisem ravno posebej romantično bitje. Sem praktik, rada imam, če mi človek POKAŽE, da me ima rad, naredi kaj, kar mi smrdi, mi vzame kako breme, naredi kak opravek, itd... Vem, čisto neromantično - nikoli nisem bila posebej romatična: se mi pa zdi, da 3 otroci tudi prispevajo k temu, da mami več pomenijo opravki, ki jih naredi on namesto tebe:D. Kaj mi pomaga zlata ura na vodomet, ki jo bom pol sama tovorila, ko bom razvažala otroke? :D

Ker delam izziv 100 dni živali, sem si za Valentinovo izbrala dva laboda v zaljubljenem plesu... Več o monogamiji ptičev in kako jo znanstveniki definirajo, pa sem razpredala na IG, v to objavo ne paše, je pa zanimivo/hecno.
 
 
Mogoče sem čudna, mogoče imava srečo, da imava zelo podobne ljubezenske jezike (sva šla včeraj  delat test, prav zabavno, hehe, glede na to, da zelo rada obdarujem svoje ljube in da mi je tudi všeč, ko mi dajo kaj in imam vedno listo želja, sem pričakovala, da bojo darila kje visoko na seznamu - dobila sem pa 0% - nada, zero:D) Ja, no, v primerjavi z drugimi rečmi, mi res niso tako pomembna. 

Lubi je komentiral, da ima prav srečo, da nisem na to mahnjena, ker da mi nikoli nič ne da. Meni se sicer ne zdi tako - vedno mi da darila za rd in dedek mraz jih tudi vedno prinese, pa tudi sicer mi večkrat dobim kak cuker, ker ve, da imam to rada (saj pravim, da sem praktična:D). Res pa nisem mahnjena na stvari, ki jih ne moreš uporabit - ne želim si draguljev, rezanih rož in podobnega. Z velikim veseljem prepustim take reči ljudem, ki jim to pomeni (vem, da jih ni tako malo, ker te industrije niso ravno male;). Tudi se mi ne zdi čisto nič narobe, če si nekdo želi to - in razumem, zakaj - ljudje si navadno želijo take reči zato, da bi lahko čutili, da so oni pomembni - da dobijo darilo ne zato, ker je nekaj uporabno, ne zato, ker bojo to kdaj uporabili ampak samo za svojo srečo/veselje v tistem hipu. Čisto štekam, samo mene pač osrečujejo uporabne stvari bolj, pa če je uporabno, me lahko osreči še kasneje;).

Mala nama je naredila čestitki in napisala točno to, kar sva rabila - vsakemu drugače, seveda.
 
Kaj je torej namente objave - razpredat o neromantičnosti? NE, namen je, da bi ljudem, ki si mogoče ne želijo klasične valentinove obravnave, ki mogoče ne marajo rdečega vina, niso za fensi restavracije, jih čipke žgečkajo in si nikoli ne želijo diamantnega prstana ali ogrlice... no, da bi nam, čudakom, dala alternativo. Ker zdaj je tako, da če nisi za tisti kič, potem pa moraš bit proti valentinovemu, ne smeš si nič želet in vse skup se ti mora zdet brezveze. Ne razumem, zakaj.

Valentinovo lahko izgleda tudi drugače, lahko si ga naredimo luštnega po svoje:). Malim letos nisem dala nič - ok, čigumije in pistacije, če to štejete:D. Ampak njim je bilo čisto fajn, glavno, da je rdeč prt na mizi in rožica (lončnica, božična zvezda izpred žnj let, ki še kar nekak životari pri nas, prestavila sem jo dobesedno za 1 m iz okenske police:D Saj pravim, da malenkosti štejejo). In vsi imajo radi čigumije (doma jih navadno nimamo oz. jih skrivava, ker gre meni čikanje na živce in nočem bit sitna mama, ki bo skoz težila, da naj potiho žvečijo:D). Lubi je šel v trgovino po bučke za kosilo, ker ve, da obožujem bučke in ker jih zdaj nikoli ne jemo, saj niso v sezoni in jemo to, kar dobimo od babi, zelenjavo, ki prezimi, zato nam vsem (vključno z njo;) por že skozi ušesa gleda, hehe. Vsi se strinjamo, da na spliošno rajši jemo bio zelenjavo kot da kupujemo neko uvoženo iz Španije, je pa zato posebno kosilo, ko pozimi jemo bučke s plesnivčkom:) - pa še on je kuhal, hehe:). Meni je prinesel še liči, ker pač obožujem sadje in tega res redko jemo in vsakemu je prinesel še košarico jagod:).
Sama mu navadno ne dam nič velikega, včeraj zvečer sem mu pa dala 20kg uteži, ker je prejšnji set prerasel in rabi večje:). Vedela sem, da bo trajalo, preden se bo kdo od naju spravil do BTCja, zato se mi je zdel ta dan super izgovor:). Čudil se je, kako sem jih lahko prinesla gor, ampak sva oba hitro ugotovila, da precej več nesem, ko pridem iz trgovine:D (otroci rastejo in vedno več pojejo, pa že pred leti smo pojedli po 20-30 kil sadja in 80 jogurtov:D). In je bil zelo vesel, čeprav vsekakor ni romantik ali nikoli ni bil hud pristaš valentinovega. Ampak nekak je tudi sam ugotovil, da je v bistvu luštno, ko je en dan malo drugačen - tudi če je nek trapast dan.In vsak izgovor je dober za kako sladkarijo (uf, ravnokar sem se spomnila, da v zmrzovalniku še čakajo čokoladne kroglice, (ki sem jih naredila včeraj), da jih oblijem s čokolado... Ok, bo pa danes dobil, hehe:)
Hočem rečt, da si lahko praznike naredimo po svoje - tako da nam bojo všeč! Poglejta, kar obema pomeni - če se oba rada crkljata (kot midva), se crkljajte, če rada gledata kak film skup, ga potegnita z neta in se zabarikadirajta na kavču. Če rada skup trenirata, trenirajta (karkoli že trenirata;). Če rada gresta v savno ali uživata v kopeli, naredita to! Ni treba, da je klasika, ni treba, da je fensi, ni treba, da se mora kdo za to zrihtat, če se nobenemu od vaju ne da rihtat;). In ko smo ravno pri tem - vse to lahko naredite tudi danes, ko ni Valentinovo, pa boste največji uporniki, hehe;).

Ni komentarjev: