30 april 2021

Prvi maj

Ker letos verjetno spet ne bo kresov, mogoče par idej, kako praznovat prvi maj drugače, pa da je še vedno praznik...

Slikice so izpred let, ker jih za letos seveda še nimam, nisem pa med tistimi orto blogerkami, ki praznujejo vse vnaprej, da imajo slike za na blog:D. Pri nas se to vse dogaja sproti;).
Torej: lahko naredite rajanje okoli mini mlaja - lahko je to s trakovi okrašena palica na vrtu, okoli katere plešejo otroci, ali pa čisto miniaturni tinimini mlaj za v naravni kotiček, okoli katerega plešejo škratki - ali pa oboje, seveda;). Kdo pravi, da morate izbirat? Jaz sem bila vedno za to, da torto imamo in jo tudi pojemo;).
Če se odločite za rajanje okoli mlaja, lahko otrokom naredite zvončke za okoli nog - to jim strašno veliko pomeni, sploh malim!
In nikogar ne moti, če ima zvončke navezane okoli škornja:D
Zgoraj mini mini mlaj za plešoče škrate, spodaj mali mlaj za male plesalce:
Tako - za vsak slučaj, če kdo še ni prebral objave izpred let;).

Sicer imajo sploh na Primorskem še precej idej o praznovanju Beltane (izhaja še od Keltov), precej so prevzeli kristjani, precej moderna pa je v novem poganstvu. Ker se na verstva ne spoznam pretirano, ne bom preveč pametovala, so pa luštni rituali in prazniki - z oljčno vejico, kresovi in ognjem na splošno, saj je glavna boginja pomladi, plodnosti, svetlobe in novih začetkov (kako je človek ne bi imel rad:)?

Kako boste vi praznovali? Zbiram ideje, spet:).

Ni komentarjev: