22 januar 2021

Brivska pena je nadomestni sneg

  

 Zadnjič so me na IGju mamice vprašale, kako z otroki uporabljat brivsko peno za igranje. Ker se še živo spomnim, kako sem prišla v vrtec po svojo enoletnico, ki je tako znano dišala, pa se nisem mogla spomnit, po čem... in kako se mi je vzgojiteljica smejala, ko sem jo spraševala:D... in kako sem s kotičkom očesa videla v kotu mizo z brivsko peno in tiste "AHAAAA!" izkušnje... jo moram delit naprej!

Zakaj? Ker je enostavno super! Ok, ni najbolj prijazna do okolja kar se tiče embalaže, sicer je pa zakon! Z njo se izredno radi igrajo mali miceni otroci in ni ravno nevarna zanje, hkrati pa vanjo radi zakopljejo roke tudi najstniki! In vem, da se radi igrajo tudi odrasli (ste kdaj šle mimo kopalnice, ko se je vaš dragi bril s peno, ne z brivnikom? - Vas izzivam, da poskusite in prav gotovo ne boste ostale brez belih pack;)
 Pa da ne bojo otroci preveč žalostni, če jim bo dež vzel sneg (ker pri nas je to vedno jok)... Predvsem pa je tole zadevo zelo lahko postavit in tudi počistit (dva ogromna plusa za zaposlene mame trenutno...)

1.) Otroku nabrizgate peno v neko posodo ali če ste bolj pri volji za čiščenje, kar na mizo... Če je otrok dovolj velik, lahko to seveda naredi kar sam - (slika eno bolj zgoraj) (verjetno je vseeno fajn, da mu vi date peno, ker če bo samopostrežna, se oči ne bo mogel obrit za tisti pomembni sestanek in bi vas znal zjutraj preklinjat;) Ne vem, kako velike zaloge brivske pene namreč imate, mislim, da pri večini ne pride na "hrčkasto listo" z wc papirjem:D.

2.) Potem po želji zgladite peno z žlico (to seveda lahko naredijo otroci sami) in če ste bolj pustolovske narave, jo lahko še obarvate (kako bojo barve vplivale na vse, kar je v bližini, je loterija, zato mogoče boljše, da prej preizkusite, če je kdo dovolj nor, da ima kak bel ali bež kavč v bližini otrok;)

3.) Potem otroci zložijo not živalce, ki so jim všeč in prenesejo vodo (na koncu jih bo treba namreč oprat; plastične se dobro obnesejo) in zabava se lahko začne...
Bonus ideja: če je zunaj minus, lahko zadevo čez noč postavite ven in imajo zjutraj otroci čisto drugačno, zmrznjeno zabavo! Kjer morajo živalce rešit iz "ledu"... Poskusite, garantiram vsaj 15-30 minut miru (odvisno od starosti otroka;).

Ni komentarjev: