11 december 2017

Doma potiskan ovojni papir

Počasi se približujejo prazniki, zato je tukaj ena idejia za vse, ki bi radi komu polepšali dan s posebno izvirnim doma narejenim ovojnim papirjem - dvojno dobro je, da vam pri tem lahko pomagajo še mali škratki, kot trem bradačem njihovi;)
Za tale ovojni papir ne rabiš kakih posebnih priprav ali dragih reči:
- eno rolo papirja, ki bi ga radi okrasili (tale je bil natron - rjavi recikliran papir, ki ga prodajajo povsod: v raznih hipermarketih, v Mavrici, v ustvarjalnih trgovinah,...) 
- barvo - lahko je akrilna ali tempera ali celo pleskarska barva za stene (kot tale bela, nisem imela nobene druge bele...). Seveda če tiskate na bel papir, vzamite kakšno barvo, ki se bo na njem videla;)
- čopiče (najlažje za vsako barvo svojega, da ni treba vmes spirat) ali penaste gobice za nanašat barvo
- odrezke  penasto/gumjastih vložkov za čevlje - tisto, kar daš v čevlje, da te ne zebe oz. da narediš malo manjšo razliko, če imaš eno nogo daljšo;). Kako veliki bodo, je odvisno kako velike noge imate - jaz imam bolj male nogice (za odraslo osebo), zato so odrezki temu primerno večji, ker je ostanka več;) Da si boste predstavljali, kaj mislim:
 Zdaj samo premažeš odrezke z barvo (precej na debelo, ker kar precej barve popijejo), jih odtisneš in ponavljaš. Nato gobicam dorišeš še bet in po želji še trosovnike (spodnji del klobuka). Pikice lahko naredite s kako okroglo in čisto odrezano palčko, ročajem kuhalnice ipd... Lahko pa tudi klobuke kar narišete, meni se je zdelo lažje in sem opustila tiskanje zelo hitro:D. Ampak za otroke je zabavno in uporabiš nekaj popolnoma neuprorabnega, kar je vedno plus:)
 In takole so potem izgledala darilca za našo družinico. Enkrat za kar tako:), pred vso novoletno norijo...

Ni komentarjev: