15 december 2017

Darilca ob prihodu novega člana

Ker se januarja rodi veliko novih dojenčkov in ker je decembra čas za darila, spet ena idejica. Vedno je lepo dobit doma narejeno čestitko, vsaj meni vedno izvabi nasmeh na ustnice, zato sem prijatlejici naredila eno za rojstvo njenega tretjega otroka, pri katerem navadno širno sorodstvo ne dela več haloja in je še toliko bolj luštno dobit kaj malega. Namig vsem tetkam ipd... mamice več otrok bodo vseh kvačkanih copatkov verjetno bolj vesele kot prvorodke, sploh če so tiste vrste, da imajo vse že razmišljeno, kaj bo njihovo dete nosilo in česa ne - večkrat mame navadno že vejo, da na to nimajo prav dosti vpliva;).
Poleg 3., 4., itd... otrok pri darilcih največkrat izvisijo mame - dojenček dobi darila in seveda jih uporablja tudi mama, ko skrbi zanj, vendar pa... Če imaš nekoga tako rad, kot imam jaz to svojo priljateljico, potem si želiš, da bi se počutila kot da vidiš tudi njo kot osebo, ne samo kot mamo, pa ne glede na to, koliko otrok ima... In tega ji nekak ne moreš povedat z darilom, ki je za otroka oz. ki ga bo uporabljala pri negi... Zato sem ji naredila tele uhančke iz Fimo mase.
Kdo je še spregledan pri obdarovanju? Ja, starejši otroci, ne? Dojenček dobi darilo, čeprav nima pojma o tem, staerejši otroci, ki se dejansko zavedajo tega pa ne - oz. kakor kdaj, odvisno od odraslih okoli njih. Zato sem seveda naredila eno malenkost - obeska in blokca za njena starejša otroka...
 
Da pa ne boste mislili, da dojenček ni dobil čisto nič...
 
Seveda je dobil tudi on nekaj doma narejenega, ker pač poznam to prijateljico in vem, da ji take stvari nekaj pomenijo:).  In ker takele kocke ne moreš kupit. In je pralna:). In se ne kosmati. In ne bo takoj razpadla (sem prepričana, da bi zdržala še 3 otroke, če bi se jih odločila imet:D.
 In tele overall žabice/hlačke s stopalci z morskim konjičkom, potiskanim s krompirjem na prsih (ker smo pač biologi malo usekani na živalce;)
  
In čisto za zabavo in zato, da je darilo čim bolj uporabno: avto iz plenic. Na pinterestu imaš malo morje idej, kako vse zapakirat pleničke, da izgledajo fenomenalno in jih že hranim za vnuke:) (ja, potem bojo pa brez plenic, kot moji, haha:D. No, kakorkoli, večini staršev bodo plenice prav prišle in seveda lahko kaj sestavite tudi iz pralnih plenic ali pa naredite šopek iz bodijev in žabic... Vsekakor pa če hočete bit posebej prijazni in poznate obdarovankin okus (da veste, da si tega, kar ji dajete, ne bo želela zamenjati in ji torej ne boste zraven dali še računa), potem vam toplo priporočam, da vse, kar mislite dat dojenčku, prej operete - mamici boste naredili veliko uslugo, ko bo lahko darilo takoj uporabila in še čisto vsaka se je stopila ob tej mali pozornosti:)... "A res? Oprala si? Joj, to je pa tako lepo!" Se mi zdi, da so bile tega, da je čisto, bolj vesele kot samih oblek za dojenčka:D!

Ni komentarjev: